© Anders Schønnemann

Paneret østers med rødbedemayonnaise

Vi serverer dem både helt klassisk og paneret med en rødbedemayonnaise. Begge retter er stærk vanedannende!

22. januar 2015 af Lis Agnete Hansen / Eckmann Alive Studio

4 personer

Rødbedemayonnaise
Æggeblommer 2 stk.
Grovkornet sennep 1 tsk.
Salt 1⁄2 tsk.
Olivenolie 11⁄2 dl
Kogt rødbede 100 g
Citron 1 stk., saft heraf
peber
Østers 2 fustager min. 16 stk.
Pankorasp 50 g
Smør til stegning
Kørvel 1 bundt frisk
Citron 1 stk.

Pisk æggeblommer med sennep og salt. Spæd gradvist til med olivenolie, mens der piskes, indtil det er en tyk mayonnaise. Blend kogte afkølede rødbeder til en fin puré, og vend forsigtigt i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og peber.
Åbn dine østers ved at bruge en østerskniv, som du stikker ind i åbningen. Løsn kødet fra skallen, og dryp halvdelen af østersene med citronsaft. Tag de øvrige østers ud af skallen. Vend dem i pankorasp, og steg dem sprøde i smør. Kom en teske mayonnaise i hver østersskal, og læg de panerede østers heri. Top med kørvel, og servér sammen med østers naturel.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter