© Anders Schønnemann

Palmekål med sprød torsk og beurre noisette

Denne forret med palmekål, sprød torsk og beurre noisette vil dine gæster elske. Den er delikat, enkel og utrolig velsmagende.

3. marts 2016 af Lone Kjær

Palmekål med sprød torsk og beurre noisette

Til 4 personer

Palmekål

palmekål 1 bundt
smør 1 spsk.
olivenolie 1 spsk.
salt og peber

Torsk

torskefilet med skind 300 g
smør 1 spsk.

Beurre noisette

skalotteløg 1⁄2 lille
mandler eller hasselnødder 8
smør 75 g
karse 1 bakke

Fremgangsmåde til palmekål

• Rens kålen.
• Smelt smørret på en pande.
• Tilsæt olie, og rist kålen et par minutter, til den mørner, men stadig har bid. 
• Krydr med salt og peber.

Fremgangsmåde til torsken

• Skær torskefileterne i 4 stykker.
• Rids skindsiden.
• Smelt smørret på en varm pande, og steg fisken i ca. 3 min. på skindsiden.
• Vend forsigtigt fiskene, og steg færdig på den anden side.

Fremgangsmåde til beurre noisette

• Hak løget fint.
• Hak mandler/ hasselnødderne helt fint.
• Smelt smørret, til det bruner. Det må ikke blive branket.
• Sænk varmen, og tilsæt løg og mandler.
• Servér palmekål med torsk og beurre noisette, og drys med karse.

TIP I stedet for palmekål kan du bruge sølvbeder eller savojkål.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter