nytårstorsk
© Anders Schønnemann

Nytårstorsk med korianderolie og lavasalt

Glem alt om den klassiske nytårstorsk, og prøv i stedet denne lille delikate anretning.

24. oktober 2017 af Lone Kjær

Nytårstorsk med korianderolie og lavsalt

4 personer 

KORIANDEROLIE
Koriander 1 stort bundt
Flagesalt 1 tsk.
Olivenolie 1 dl

NYTÅRSTORSK
Torskefilet 3-400 g uden skind og ben
Citron saft af 1 stk.
Peber

Granatæble 1 stk.
Lavasalt 

nytårstorsk hummer

Hummershots og nytårstorsk serveret på en ny måde i hvide porcelænskopper og skåle fra Lyngby Porcelæn.

© Anders Schønnemann

Forberedelse dagen før:

  • Skyl koriander, og slyng den tør. Hak korianderen.
  • Lun olien, den skal være fingervarm. Og hæld den i en blender sammen med koriander og salt. Blend i ca. 2 min.
  • Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske. Opbevar olien på køl.

På selve dagen:

  • Læg torsken i et smurt ovnfast fad, og dryp citronsaft over. Krydr med peber, og bag fisken i ovnen ved 175 0 i ca. 10 min., til kødet deler sig i flager.
  • Halvér granatæblet, og pres kerner og saft ud.
  • Anret torsk i små skåle med korianderolie, granatæblekerner og krydr med lavasalt. 

Her finder du opskriften på de delikate hummershots. Se også hele nytårsmenuen med den perfekte tidsplan

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter