© Anders Schønnemann

Hvide asparges med fjordrejer og brunet estragon-smør

Fjordrejer og asparges er sommerens budbringere, og i kombination med det brunede estragon-smør en himmelsk forret. Server gerne med en fed lækker Chardonnay.

25. juni 2015 af Lone Kjær

4 personer

danske hvide tykke asparges 1 bundt
citron ½
fjordrejer 200 g
smør 100 g
estragon 5 kviste
salt og peber
surdejsbrød

• Knæk det nederste stykke af aspargesene, der hvor de knækker naturligt. Skræl dem fra hovedet og ned.
• Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt citronsaft, og kog de hvide asparges i ca. 4 min. afhængigt af tykkelse. Stik i dem med en kniv. De skal lige slippe, men må gerne have lidt bid. Afdryp og afkøl aspargesene, før de skæres i snitter på ca. 6 cm.
• Brun smørret. Hak estragon, og vend i smørret.
• Anret asparges med fjordrejer, og dryp brunet smør over. Krydr med salt og peber, og servér med tynde skiver ristet surdejsbrød.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter