© Anders Schønnemann

Grønkålstatar med pocheret æg og dijonnaise

Måske er det lidt snyd at kalde det en tatar, nu den er uden kød. Til gengæld er der sprød og saftig grønkål med en cremet hjemmerørt dijonnaise og et pocheret æg til.

30. marts 2017 af Lone Kjær

4 personer

INGREDIENSER: 

GRØNKÅLSTATAR

100 g ribbet grønkål
1⁄2 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie

DIJONNAISE

2 dl creme fraiche 38 %
1⁄2 dl mayonnaise
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. olivenolie
salt og peber

POCHERET ÆG

4 æg
1 lille bundt purløg
rugbrødschips

SÅDAN GØR DU:

GRØNKÅLSTATAR

• Snit grønkålen fint. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt. Dryp olivenolie over og fordel på tallerkener.

DIJONNAISE

• Pisk creme fraiche med en elpisker, til den bliver fast. Rør efterfølgende med mayonnaise, sennep og olie, og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over grønkålen.

POCHERET ÆG

• Tag et glas og et stykke husholdningsfilm. Kom filmen ned i glasset, så den danner en lille skål. Smør filmen med et par dråber olivenolie. Slå ægget ud i glasset med husholdningsfilm og saml filmen omkring ægget. Luk til ved at sno lukningen rundt. Gentag med de øvrige æg.

• Kom æggene i en gryde med kogende vand. Kog i ca. 4 1⁄2 minut, afhængigt af størrelsen på ægget. Det er vigtigt, at vandet kun lige er ved kogepunktet.

•Pak æggene ud af filmen og anret på grønkålen. Krydr med salt og peber, drys med klippet purløg, og servér med rugbrødschips. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter