© Popsugar.com

Gode råd om syltning

Buske og træer er fulde af lækre modne bær - og er man ikke til selv-pluk, så bugner supermarkedets hylder også af frisk frugt, der er lige til at lave syltetøj af. Læs med her, hvor vi deler nogle gode råd til, hvordan man får det bedste resultat, når man selv sylter.

22. september 2015 af Lone Kjær

1. Anvend altid gode og friske råvarer.

2. Rengør sylteredskaberne omhyggeligt. Glas, låg og flasker m.m. vaskes grundigt, skoldes og skylles igennem med Atamon (2 tsk. flydende Atamon pr. 1 dl varmt vand).

3. Brug en stor gryde, der kan rumme frugten 3 gange, så kogningen kan gå hurtigt og effektivt.

4. Opbevar syltetøjet tørt, mørkt og køligt – helst under 12 grader.

5. Mindre sylteportioner giver et bedre resultat - dvs. bedre konsistens, mindre tab af vitaminer, bedre smag m.m.

6. Det syltede hældes koghedt på Atamonskyllede glas, der straks lukkes for at undgå forurening af det syltede. Gelé dækkes dog med et viskestykke og lukkes først dagen efter.

7. Det syltede tjekkes regelmæssigt – hvis der opstår mug, skal det kasseres.

8. Til syltetøj af meget saftige eller frosne bær og frugter tilsættes Rød Melatin. Gelésaft af modne og frosne bær og frugter eller saft kogt på en saftkoger tilsættes Gul eller Blå Melatin.

(Kilde: Tørsleffs Husmoder Service)

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter