© Anders Schønnemann

Blomkålssuppe med spinat, kammuslinger og kapers

Start middagen med en cremet blomkålssuppe med frisk spinat, stegte kammuslinger og friterede kapers. Lækkert, enkelt og meget appetitligt!

22. oktober 2015 af Lone Kjær

Opskrift på skøn blomkålssuppe

En cremet suppe lavet på blomkål smager godt - især som her med kammuslinger, spinat og friterede kapers. Tallerkenerne Venus er af keramiker Christian Bruun. Bestik fra Gense. Bordet og de farvede træplanker fra Dinesen, som egentlig er til gulvet, fås i flere længder og farver.

4 personer

BLOMKÅLSSUPPE
blomkål 1⁄2 stk.
bagekartoffel 1 stk.
olivenolie 2 spsk.
persille 3 kviste
grøntsagsbouillon 1 l
fløde 2 dl
stødt muskatnød ca. 1 tsk.
salt og peber

FRITEREDE KAPERS
olivenolie til stegning
kapers 2 spsk.

KAMMUSLINGER 
kammuslinger 4-8 stk.
flagesalt
peber
smør 2 spsk.
babyspinat 1 bakke

skovsyre 1 potte til pynt

• Del blomkålen i små buketter. Skræl kartoflen, og skær den i små tern.
• Varm olien i en gryde, og rist kartofler og blomkål et par min. Tilsæt persille, hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.
• Blend suppen, og tilsæt fløden. Smag til med muskatnød, salt og peber.
• Varm lidt olie i en lille gryde, og fritér kapersene ved god varme i ca. 5 min., til de er godt sprøde. afdryp på et stykke fedtsugende papir.
• Tør kammuslingerne på et stykke køkkenrulle, så de ikke længere er fugtige. Krydr med salt og peber.
• Smelt smørret på en pande med slip let-belægning. Når smørret er godt varmt, steges kammuslingerne ca. 1 min. på hver side og tages derefter af panden.
• Skyl spinaten, og slyng den tør. Anret suppen med frisk spinat, kammuslinger og friterede kapers. Pynt med skovsyre.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter