© Peter Altenburg/GILT

Clover Club - som et sommerpust fra en vild hindbærbusk

Få den raffinerede, men nemme opskrift, på sommerens mest forførende cocktail. Clover Club er den perfekt drink til selskaber i haven - eller bare en stille sommeraften i tosomhed.

27. maj 2016 af Peter Altenburg, GILT

Fejr sommeren med en læskende Clover Club

Sommeren har meldt sin ankomst. Friske frugter og ‘lette’ spiritus foretrækkes frem for de mere sødmefyldte og tunge ingredienser til at læske i den varme sommer. Dagens cocktail stammer tilbage fra før den amerikanske forbudstid, hvor datidens gentlemen og daisies nød alkohol som et direkte udtryk for dannelse.
I sin fremtoning fremstår den lyserøde fristelse ikke udpræget puristisk eller elitær, men var - og er stadig - absolut et hårdtslående alternativ til den mere kendte og mindre frugtige Dry Martini.






"Duften af en vildtvoksende hindbærbusk på en tør, solrig dansk sommerdag" 

I dag er Clover Club præcis ligeså enkel - næsten simpel - og bør nydes agtsomt. Gin'en som alkoholbase fremstår alene som et forstærkende element til de friske frugter og frembringer en læskende effekt, der fordrer hurtig nydelse.

Friske noter af enebær komplimenteres af den syrlige citronsaft og den tørre franske vermouth intensiverer det frugtige udtryk i cocktailen, hvilket bedst kan udtrykkes som duften af en vildtvoksende hindbærbusk på en tør, solrig dansk sommerdag. Forfriskende med et strejf af syrligenoter. Det gode ved denne cocktail er, at den imødekommer alle temperamenter på trods af sit frugtige udtryk.

Peter Altenburg fra GILT deler sine bedste opskrifter 

Ingredienser til Clover Club (til 1 pers.) 

  • 50 ml Geranium Gin
  • 20 ml friskpresset citronjuice
  • 10 ml sukkerlage*
  • 10 ml fransk vermouth (tør vermouth - eksempelvis Noilly Prat)
  • 4 friske hindbær

Sådan gør du:

Alle ingredienser shakes hårdt i en isfyldt shaker. Hindbærene brydes af isterningerne og frembringer rigelig smag til cocktailen. Inden servering skal is og frugtstykker sis fra gennem en strainer og hældes derfra i et afkølet cocktailglas, hvor æteriske olier fra citronskal presses over glasset.

Cocktailen kan med fordel shakes med en enkelt æggehvide fra et frisk æg. Glem pasteuriserede æggehvider. Alkoholen samt kulden fra isen er med til at mane alle fordomme til jorden vedrørende salmonella. Æggehviden er med til at skabe en mindre molekylær oplevelse, hvor alle smagsnuancer ligger sig i skummet på toppen, som cocktailen nydes igennem.

* Sukkerlage fremstilles ved at opvarme 250 ml med 500 gram hvidt sukker. Dette omrøres til sukkeret er komplet opløst. Det er vigtigt at væsken ikke koger, da dette vil nedsætte mængden af vand i sukkerlagen og gøre den mere klæg og sød.

Bag GILT står Peter Altenburg, der har beskæftiget sig med sammensætningen af alkohol og friske råvarer i mere end 20 år. Derudover driver han også den velbesøgte Holmens Kanal. 

GILT har været nomineret til Byens Bedste Cocktailbar seks gange, og nomineret til iByen-prisen to gange. GILT udvikler i dag cocktailprogrammer for internationale barer og restauranter. 

Find GILT på facebook og på @giltcph på Instagram


Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter