Ingefærvand: Ingefærdrik på vand og med citron og honnning
Ingefærdrik på vand og citron © iStock

Det daglige ingefærvand - den nemmeste ingefærdrik

Ingefær har en dokumenteret virkning mod blandt andet kvalme, migræne og betændelser. Her er derfor den drik, der kan gøre det nemmest for dig at få din daglige dosis ingefær.

7. januar 2017 af MIkkel Hede

Ingefær er opkvikkende og har en frisk smag. Det er egentlig nok i sig selv. Derudover har ingefær også en dokumenteret virkning mod blandt andet migræne og kvalme, ligesom roden også virker mod betændelse af forskellig art. 

Det er kort sagt mange gode grunde til at have en nem ingefærdrik på repertoiret, som kan laves på få sekunder, og som du kan have stående i køleskabet. Med andre ord: dit daglige ingefærvand. 

Ingen risiko ved ingefærvand

Der er ingen risici ved den type "naturmedicin". Ifølge sundhed.dk er der "ikke set skadelig effekt af ingefær i dosering op til 1 g daglig".

Vi vover det ene øje og kalder ingefærdrikken herunder for en opskrift. Strengt taget er det dog bare koldt vand og revet ingefær, som har fået friskhed og smag fra citron og honning. Derudover kan man efter behov tilføje andre naturlige smagsforstærkere som for eksempel mynte.  

Ingefærvandet kan indtages dagligt som forebyggelse, eller når der er akut behov for eksempel ved kvalme eller migræne.

Ingredienser til ingefærvand

2 1/2 - 5 centimeter af en ingefærknold
Ca. 7 deciliter vand
1/2 friskpresset citron
Honning til tilsmagning

Sådan gør du

Hæld vandet ned i en kande. Riv ingefæren med et rivejern eller med et julienne jern. Tilsæt den friskpressede citron. Slut af med at røre honningen i, indtil den er opløst i vandet.

Drik ingefærvandet lunkent eller afkølet.

Se flere opskrifter på ingefærshots her.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter