© Anders Schønnemann

Letfrossen Gateau Marcel med æblesorbet

Vi takker den franske kok Michel Michaud for denne lækre kageopfindelse. Efter en tur i fryseren bliver kagen endnu mere uimodståelig. Opskriften på både kage og sorbet rækker til ca. 8 personer, måske flere afhængig af appetitten.

30. december 2016 af Lone Kjær

Letfrossen Gateau Marcel med æblesorbet

Ca. 8 personer 

ÆBLESORBET
Vand 1⁄2 liter
Sukker 400 g
Glukose 100 g
Æbler 800 g
Citroner saft af 1-2 stk.

GATEAU MARCEL
Chokolade 150 g mørk
Smør 150 g
Æggeblommer 5 pasteuriserede (100 g)
Sukker 150 g
Æggehvide 3 pasteuriserede (120 g)

PYNT
Chokoladespåner
Havtornflager 

Desserten er en variation over den klassiske franske gateau Marcel serveret på tallerkener fra Lyngby Porcelæn og guldbestik fra Dyrberg Kern. 

© Anders Schønnemann

Forberedelse dagen før: 

  • Kom vand, sukker og glukose i en lille gryde, og kog til en sirups- lignende konsistens. Afkøl sukkerlagen.
  • Skræl æblerne, og tag kernehusene ud. Skær æblerne i mindre stykker og vend med citronsaft.
  • Kør sukkerlage og æblerne sammen i en foodprocessor. Si massen gennem en finmasket si eller et saftnet. Smag saften til med citronsaft. Kør saften på en ismaskine, til den er luftig og cremet, og opbevar derefter i en beholder med låg i fryseren. 
  • Kom hakket chokolade og smør i en skål, og smelt over vandbad. 
  • Pisk æggeblommer og 100 g af sukkeret luftigt i en skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.
  • Pisk æggehviderne stive, og bland resten af sukkeret, 50 g, i undervejs, mens der fortsat piskes. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen.
  • Smør en springform ca. 20 cm i diameter, og fordel halvdelen af chokolademoussen i formen. Bag kagen ved 175 0 i ca. 25 min.
  • Stil resten af moussen på køl imens.
  • Afkøl den bagte bund, og fordel dernæst resten af moussen oven på bunden. Stil den færdige kage tildækket i fryseren.

På selve dagen: 

  • Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv. Skær kagen ud i passende stykker, og pynt med chokoladespåner og frysetørret havtorn. Servér med æblesorbet. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter