© Anders Scønnemann

Koldskål med rømme

Koldskål er sommerens bedste dessert, og derfor har Lone Kjær selvfølgelig en skøn opskrift klar til dig.

7. juli 2017 af Lone Kjær

DET SKAL DU BRUGE:

1 vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
3 dl rømme 18 %
5 dl kærnemælk
saft af 1 citron

TOPPING
200 g jordbær
1 tsk. lakridspulver
biscotti eller kammerjunker

SÅDAN GØR DU:

KOLDSKÅL MED RØMME
• Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
• Kom æggeblommer og sukker i en skål med vaniljekorn og pisk med en elpisker – gerne i ca. 5 minutter – til en æggesnaps. Vend forsigtigt rømme i æggesnapsen, og rør dernæst koldskål med kærnemælk, til den har en cremet konsistens. Smag til med citronsaft.

TOPPING
• Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker.
• Anret koldskålen i skåle og top med jordbær, knuste biscotti eller kammerjunkere, og drys med lidt lakridspulver. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter