© Ulf Svane

Klassisk æbletrifli med et twist af ingefær og sprødt rugbrødsdrys

En klassiker med et lækkert twist af ingefær, sprødt rugbrødsdrys, lakrids og mascarpone.

3. november 2016 af Lone Kjær

Opskrift på æbletrifli med ingefær og sprødt rugbrødsdrys

Opskrift til 4 personer

En klassiker med et lækkert twist af ingefær, sprødt rugbrødsdrys, lakrids og mascarpone.

DRYS
fuldkornsrugbrød 100 g
brun farin 1 spsk.
lakridspulver 1 tsk.
hasselnødder afskallede 3 spsk.

ÆBLEKOMPOT
madæbler fx Ingrid Marie 4 stk.
ingefær 1 spsk. frisk
vaniljekorn af 1 stang
sukker 75 g

MASCARPONECREME
mascarpone
piskefløde
vaniljekorn af 1 stang
bronzefennikel til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200°.
  • Skær brødet i små tern og vend med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist i midten af ovnen i 10-15 min., til det er sprødt. Afkøl rugbrødet, inden det smuldres i en blender. Vend med lakridspulver og hakkede nødder.
  • Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tern.
  • Kom æblerne i en gryde med ingefær og vaniljekorn, og lad dem koge i 5-10 min. Tilsæt sukker, til det er opløst. Afkøl.
  • Pisk mascarpone og vaniljekorn ensartet og lind. Tilsæt fløden, og pisk til en ensartet creme.
  • Fordel æblekompot, drys og mascarponecreme i skåle eller glas.
  • Pynt med bronzefennikel. 
© Ulf Svane

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter