© Anders Schønnemann

Fragilité med hasselnød og kaffecreme

En lækker og fyldig dessert med knasende hasselnødder og smag af kaffe.

30. juli 2017 af Morten Heiberg

Opskrift af Morten Heiberg

hasselnødder 150 g ristede, afskallede og malede til fint mel
flormelis 150 g
æggehvider 6 stk.
flormelis 150 g

  • Forvarm ovnen til 150°.
  • Kom hasselnøddemel og 150 g flormelis i en skål og bland det godt sammen med et piskeris.
  • Pisk æggehviderne skummende i en anden skål. Tilsæt flormelis og pisk dem stive.
  • Sigt de tørre ingredienser over de stiftpiskede æggehvider og vend det sammen med en gummidejskraber. Bred dejen ud på en plade beklædt med et stykke bagepapir til ca. 30 x 50 cm.
  • Sæt nederst i ovnen og bag den i ca. 45 minutter eller indtil den er tør og sprød. Lad bunden afkøle på en bagerist.
  • Skær den yderste kant af bunden og skær derefter forsigtigt bunden over i to lige store halvdele. 

KAFFESMØRCREME 
vand 50 g
sukker 140 g
æggeblomme 40 g
æg 100 g
blødt smør 400 g
stærk kaffe 2-3 spsk.
flormelis til pynt

  • Bring vand og sukker i kog i en lille gryde. Lad den koge til 120°. Mål efter med et digitaltermometer.
  • Kom imens æggeblommer og hele æg i en røreskål med et piskeris. Pisk dem sammen.
  • Hæld derefter den 120°C varme sirup i en tynd stråle over æggene mens de pisker. Pisk til cremen er afkølet.
  • Tilsæt derefter smørret i mindre stykker under piskning ved mellemhastighed.
  • Tilsæt til sidst kaffe. Smag evt. til med mere kaffe.
  • Bred cremen ud i et jævnt lag over den ene bund. Sørg for at komme helt ud til kanten. Brug en paletkniv af metal.
  • Læg den anden bund oven på. Giv den et let tryk uden at den knækker.
  • Drys overfladen med sigtet flormelis, skær kagen i små, passende stykker, og servér.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter