røræg opskrift
© istock

Du har muligvis lavet røræg forkert hele livet

Kan man virkelig lave røræg i et vandbad? Og hvorfor skal der pludselig ikke mælk i? Se disse tre forskellige versioner af røræg.

27. august 2015 af Anja Bruneskjold

Til disse tre opskrifter på røræg skal du bruge nøjagtig de samme ingredienser. Forskellen er blot måden, de tilberedes på.

Til røræg skal du bruge:

  • 2 æg pr. person
  • Salt
  • Smør

Engelske røræg

  • Placer en gryde på kogepladen og indstil på medium varme
  • Pisk æggene
  • Kom lidt smør og salt i en gryde
  • Kom nu æggene i gryden
  • Rør lidt i gryden med en spatel så det ikke brænder på
  • Tag gryden af kogepladen når æggene er ved at være færdige. Herfra steger de fint videre i gryden
  • Mas æggene op i det ene ”hjørne” af gryden”, så de ikke brænder på
  • Server på et stykke riset toastbrød

Franske røræg

  • Kog vand i en gryde til vandbad
  • Pisk æggene i en skål
  • Kom skålen med æggene i vandbadet
  • Herfra tilberedes æggene ved meget lav varme
  • Efter ca. 6 minutter er æggene ved at blive til en fin masse
  • Kom da et par smørklatter i æggemassen
  • Nu ligner det røræg – blot mere flydende
  • Server på et stykke toastbrød

Amerikanske røræg

  • Pisk æg med lidt salt i en skål
  • Kom en klat smør på en varm pande og tilsæt æggene, når smøren bobler
  • Snart begynder æggene så småt at sætte sig
  • Kør en spatel gennem massen på kryds og tværs – så en del af massen hele tiden bliver lagt ovenpå en anden del af massen
  • Nu ser æggene lækre og indbydende ud
  • Server på et stykke toastbrød

Læs også: Fyldte æg.

Se, hvordan du laver de tre versioner af røræg i videoen nedenfor.

et billede

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter