© Anders Schønnemann

Sablé breton - småkager med citron

Fyld kagedåsen med lækre franske småkager, som kaldes sablé breton. Denne version har en frisk smag af citron.

15. november 2015 af Morten Heiberg
Opskrift på sablé breton - småkager med citron

æggeblommer 2 stk.
sukker 90 g
smør 80 g blødt
citroner 2 stk. usprøjtede, fintrevet skal
hvedemel 120 g
bagepulver 1 tsk.
fint salt 1⁄4 tsk.
evt. udstikkere i den ønskede form

• Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil det er hvidt og skummende. Pisk det bløde smør i, og tilsæt også den fintrevne citronskal.
• Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend de tørre ingredienser
i dejen med piskeriset.
• Rul dejen ud i ca. 4 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg den udrullede dej over på en lille plade, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i mindst 30 min.
• Forvarm ovnen til 170° ved varmluft.
• Tag dejen ud ad køleskabet. Løsn det ene stykke bagepapir, og læg det løst over dejen igen. Vend dejpladen om, løsn det andet stykke bagepapir, og kassér det.
• Udstik efter ønske runde kager, eller udskær forskellige former med en kniv.
• Bag i midten af ovnen i ca. 15 min., eller indtil de er gyldne og hævede. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem efterfølgende i en tætsluttende beholder.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter