Boller med smør på grå tallerken af sten
© Lone Kjær

Ølandsboller a la Meyer

Super nemme ølandsboller lavet på kun 4 ingredienser.

25. december 2017 af Lone Kjær

Hjemmebagte ølandsboller a la Meyer

Det kræver ikke meget mere end lidt gær, vand og en pose Meyers brødblanding, før du kan lave dej til enten boller, brød eller flutes. Vær opmærk-som på, at dejen skal hæve koldt natten over.

Servering: 10 store boller

5½ dl vand

6-7 g gær

1 pose ølandsbrød-blanding

lidt olivenolie

Dag 1:

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt posen med ølandsbrød-blanding lidt af gangen, og rør dejen i 10-15 minutter. Det kræver en god arm og tålmodighed. Alternativt kan du bruge en røremaskine.
  • Dryp lidt olivenolie over dejen, og stil den tildækket på køl til næste dag.

Dag 2:

  • Tag dejen ud af køleskabet. Lad den stå ca. 1 times tid på køkkenbordet.
  • Form skødesløst dejen til 10 boller og løft dem forsigtig over på et stykke bagepapir. Lad dem hæve ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 ° og lad en bageplade blive i ovnen.
  • Løft forsigtigt bagepapir med boller over på den varme plade og kom den i ovnen. Skru ned til 230 ° og bag i 15-20 minutter, til bollerne er gyldne.  

portræt af madskribent lone kjær

Lone Kjær

er BO BEDREs madskribent. Hun har skrevet om mad siden 1997, har en madblog og har desuden skrevet tre kogebøger. Derudover har hun bl.a. redigeret prins Henriks kogebog Ikke altid gåselever. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter