© Ditte Ingemann

Gulerodskagen - en af de allerbedste klassikere, som både børn og voksne elsker

Denne gulerodskage kaldes Gulerodskagen over alle. Kagen kan laves både med og uden frosting, men bør bestemt laves med. Frosting er også altid et hit at lave med børn - og noget, selv de mindste kan være med til.

20. marts 2016 af Ditte Ingemann, Magasinet Lækkerier

Gulerodskagen over alle.

Ingredienser:


150 g mandelmel
125 g groft speltmel
2 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
½ tsk salt
3 æg
3 gulerødder
1 æble
40 g valnødder
70 g neutral olie
4 spsk kokossukker

Frosting:


150 g flødeost
50 g skyr
skal fra 1 øko citron
2-3 spsk ahornsirup
½ tsk ren vaniljepulver

Pynt:


hasselnødder og evt. gulerodstoppe

Mængde: 6-8 pers.

Fremgangsmåde


Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål. Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern. Hak valnødderne groft. Rør æg, olie og kokossukker sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne. Rør dejen godt sammen, og tilsæt reven gulerod og æble. Når dejen er ensartet, hældes den i en springform beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.

Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag til. Fordel frostingen over den afkølede kage og pynt med grofthakkede hasselnødder og evt. gulerodstoppe.

Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.

Tip: Hvis kagen er til en børnefest, kan små gulerodsstave bruges som pynt i stedet for friske gulerodstoppe.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter