Bradepandebrød med cremefraiche, rødløg og urter

Dette koldhævede foccacia-inspirerede brød baseret på en blanding af hvedemel og durum, som giver en lettere og lidt mere blød krumme. Brødet toppes med creme fraiche, rødløg og urter, hvilket givet en nærmest pizza-agtig overflade med masser af smag.

22. april 2016 af Mia Irene Kristensen, Magasinet Lækkerier #2

1 brød

550g koldt vand
50g knækkede hvedekerner
60g surdej
5g gær
1 tsk. honning
575g ølandshvedemel (tjek at protein indholdet er over 12g/100g)
75g durummel
15g salt
1 stort rødløg, i tynde både
150g cremefraiche 38%
En lille håndfuld frisk estragon eller rosmarin
Olivenolie, til dryp
Salt og peber

  1. Bring 2 dl af vandet i kog og hæld det over de knækkede hvedekerner. Lad det trække indtil det er stuetemperatur.
  2. Bland resten af vandet (hold gerne ½ dl tilbage, til justering af konsistensen), surdej, gær og honning i hvedekernerne. Rør hvedemel og durummel i og ælt dejen i ca.5 min, enten med hænderne eller i en røremaskine ved lav/medium hastighed. Tilsæt salt og ælt yderligere 5-7 min til dejen er elastisk og ensartet, juster evt. med lidt vand, hvis den er fast, den skal have konsistens som tyggegummi.
  3. Kom dejen i ren, stor skål smurt med olie, dæk skålen med en plasticpose eller sæt en badehætte over. Lad dejen hæve på køl i 10-14 timer.
  4. Tag dejen ud af køleskabet og lad den ved stuetemperatur i 1-2 time til den ikke er køleskabskold længere og begynder at være aktiv.
  5. Tænd ovnen på 225/210C varmluft.
  6. Hæld dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir og pres den med hænderne så den fylder formen ud og har samme tykkelse over det hele. Smør cremefraiche på toppen og fordel løgskiver over, pres dem lidt ned i dejen. Drys med estragon, salt og peber. Lad brødet efterhæve i ca.30min.
  7. Bag brødet i ca. 25-30 min til det er gyldent og fast. Lad det køle af på en rist inden servering.

TIP: Du kan sagtens bruge almindelig hvedemel i stedet for ølandshvede, men brødet mister lidt god kornsmag.

TIP: Brødet kan laves hurtigere ved at bruge 15g gær og lade det hæve ved stuetemperatur 2 timer i stedet for natten over på.

TIP: Prøv også at bruge græskarkerner eller speltflager i stedet for knækket hvede.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter