Tendens: Det rummelige spisebord i træ er tilbage

Det moderne spisebord er familiens samlingspunkt i hverdagen, fortæller møbeldesigner Ebbe Gehl. Læs meget mere her – og vind elegant Tiger-stol fra Naver Collection

30. oktober 2015 af Kommerciel redaktion

Spisebordet. Et møbel, der er gået fra at være det fine møbel, der kun blev brugt ved særlige lejligheder, til at være centrum i vores hjem. Der, hvor familien samles. Hvor børnenes tegninger bliver tegnet, og hverdagen bliver nøje planlagt. 

"Spisebordet er blevet familiens samlingspunkt i hverdagen. Her foregår der alt fra lektier til lego – og når det er spisetid, bliver det bare skubbet ned i den anden ende," fortæller Ebbe Gehl, der er møbeldesigner og medejer i tegnestuen Nissen & Gehl, der primært er kendt for deres mange designs for Naver Collection

Det kræver naturligvis spiseborde med både rummelighed og længde, og særligt det store spisebord i træ hitter i øjeblikket i spisestuerne. Et smukt eksempel på det moderne spisebord er det rektangulere GM 2114 fra Naver Collection og det ovale GM 2152 i samme design.

Klik her, og høst pointTable GM 2152, Naver Collection // Topbillede: Table GM 2114, Naver Collection // Stole: Tiger, Naver Collection – vind stolen nederst på siden! [Konkurrencen er afsluttet]

"Her har vi lavet et bord, der er så hieroglyffisk så muligt. Et bord, der er ikonisk og ikke indeholder mere, end lige præcis, hvad det skal: en bordplade og ben. Helt ind til benet," fortæller Ebbe Gehl. 

Naver Collection har sit navn fra den gamle håndværkertradition, hvor unge snedkersvende fra Skandinavien, Navere, rejste ud i verden for at opleve og dygtiggøre sig. Og det er stadig håndværket og detaljen, der er vigtig for det samlede udtryk.

"Detaljerne skiller sig ud. Her har vi arbejdet med kontrasterne mellem materialerne stål og træ. Vi har intuitivt en fin fornemmelse for, hvad naturens forskellige materialer kan: Træ er levende, blødt og varmt, stål er hårdt og koldt. Det har vi samlet i det her bord, så modsætningen i de to materialer elegant spiller op til hinanden. Ligesom de sort/hvide tangenter på et klaver," fortæller Ebbe Gehl.

"Vi ville samtidig ikke bare skrue fire skruer op, så benene endte under bordpladen. Nej,vi vil vise hvordan plade og ben føjer sig sammen og gøre samlingen til en fin og markant detalje. Det var lidt drilsk, men det lykkedes og resultatet er et smukt møde mellem træ og stål."

Træet til bordpladen er omhyggeligt udvalgt, forarbejdet og behandlet så dets kvaliteter og smukke overflader fremstår optimalt. Og med en omhyggelig oliebehandling bliver overfladen smuk og modstandsdygtig og klar til hverdagens slid. 

Bordene kan også trækkes ud, når der fest eller behov for mere plads. Naver Collection er nemlig skabt til moderne mennesker, som er bevidste om kvalitet og godt design, og ønsker at udtrykke det i en personlig og unik boligstil.

[Konkurrencen er afsluttet]

KONKURRENCE
Nu har du muligheden for at være med i konkurrencen om at vinde den ikoniske Tiger-stol fra Naver Collection. Stolen er designet af Henrik Lehm med fokus på, at forbrugeren befinder sig godt i møblet, som er udført i nøje udvalgte materialer. Det eneste, du skal gøre, er at svare på nedenstående spørgsmål inden 15. november, så kan du vinde den elegante stol, der så dagens lys for præcis 10 år siden. Tip: Find hjælp til svaret på Naver Collections Instagram

Vinderen findes 15. november og får direkte besked. Gevinsten har en samlet værdi af 5.295 kr. Der trækkes lod mellem de korrekte svar.


Hvilket materiale udover træ og polstret sæde er Tiger-stolen fra Naver udført i?


Dine oplysninger

ja
nej

Konkurrencen er desværre afsluttet.

Se flere konkurrencer

Du har allerede deltaget
Tak for din deltagelse!

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter