Vind Wegner-stol fra Carl Hansen & Søn

En heldig læser kan i denne måned vinde CH07-stolen fra Carl Hansen & Søn.

22. marts 2016

Hans J. Wegner sprang ikke over, hvor gærdet var lavest – heller ikke da han satte sig som mål at skabe den ulti- mative skalstol. Faktisk tog det flere års arbejde at teg- ne og udvikle det komplicerede møbel, der i dag er kendt som Skalstolen, og det var først i 1963, at den endelig var helt færdig. Stolen fik dog ikke den forvente- de succes i samtiden, dertil var formsproget måske lidt for fremsynet, og der skulle gå yderligere 35 år, før Skal-

stolen fik den popularitet og ikoniske status, den har i dag. Hans J. Wegners mål med stolen var at skabe en stol, der på en gang var visionær, minimalistisk og ind- begrebet af komfort. Med sin store forståelse for krop- pens siddestilling udviklede han en stol uden armlæn og en meget tilbagelænet konstruktion, Skalstolen CH07 er i eg eller valnød, og vinderen bestemmer selv, om den skal have sæde i stof eller læder.

DESIGNEREN BAG

Hans J. Wegner (1914-2007) er en af dansk møbeldesigns helt store skikkelser. Han var uddannet møbelsnedker, men fortsatte sine studier ved Kunsthåndværkerskolen i København, hvor han blev uddannet i 1938. Han var i nogle år ansat på Arne Jacobsens tegnestue, hvor han er mest kendt for sine mange møbler, men han designede også mange andre ting, blandt andet lamper.

Hans J. Wegner var et af de fremtrædende medlemmer af den såkaldt gyldne generation af danske arkitekter og designere. Carl Hansen & Søn indledte samarbejdet med Hans J. Wegner i 1949, og sammen har de skabt en lang række klassikere som fx Y-stolen, Wing Chair og Oculus Chair, ikke mindst Skalstolen.

For at deltage i konkurrencen skal du svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Konkurrencen er aktiv fra den 22. marts til den 26. april 2016 og har en samlet værdi af 21.797 kr. Vinderen får direkte besked.

Denne måneds præmie er Hans J. Wegners skalstol CH07 fra Carl Hansen & Søn. I hvilket år blev stolen færdig?


Dine oplysninger

ja
nej

Konkurrencen er desværre afsluttet.

Se flere konkurrencer

Du har allerede deltaget
Tak for din deltagelse!

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter