Vind Finn Juhl-stol fra Onecollection

En heldig læser kan i denne måned vinde Finn Juhls 109-stol udført i valnød med sort læder. Samlet værdi 14.738 kr.

3. juli 2017 af Redaktionen

109-stolen blev designet i 1955, et par år efter at Finn Juhl fik sit internationale gennembrud, da han tegnede alt interiør til FN's Formynderskabsrådssal. På dette tidspunkt havde Finn Juhl perfektioneret sit formsprog, og 109-stolen er et flot eksempel på dette. Sæde og ryg har en vinkel, der giver en perfekt siddekomfort, og armlænet er udformet til håndens anatomi med skarphed og rundinger
de steder, hvor det behøves. Præmien består af én 109-stol i valnød med sæde og ryg i sort læder. Samlet værdi 14.738 kr.

Designeren bag:

Finn Juhl blev født den 30. januar 1912 i København. Han ønskede at læse kunsthistorie, men hans far var imod. Så Finn Juhl begyndte på uddannelsen til bygningsarkitekt ved Kunstakademiet i København. Her mødte han tidens mest indflydelsesrige funktionalister, blandt dem arkitekt Vilhelm Lauritzen, som ansatte ham i 1934. Efterhånden tog arbejdet al tiden fra studierne, og Juhl fik aldrig afsluttet sine studier. Han omtalte sig sidenhen altid som selvlært møbelformgiver. Et af højdepunkterne i hans karriere var designet af interiøret til FN’s Formynderskabsrådssal i 1951-52. Finn Juhls skulpturelle møbler værdsættes verden over – og han ses som faderfiguren i udviklingen af “Danish Modern” i 1950’erne.

Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at svare rigtig på nedenstående spørgsmål. Konkurrencen er aktiv fra den 27. juni til den 29. juli 2017, hvorefter en heldig vinder bliver trukket. Præmien har en samlet værdi af 14.738 kr.

Vinderen får direkte besked og bliver offentliggjort her på BOBEDRE.dk. Præmien har en samlet værdi af 14.738 kroner og kan ikke ombyttes til kontanter.


En heldig vinder kan i denne måned vinde Finn Juhl 109-stol. Hvornår blev stolen designet?


Dine oplysninger

ja
nej

Tilmeld mig til BO BEDRE's nyhedsbrev.
Når jeg deltager i konkurrencen accepterer jeg samtidigt at modtage spændende nyhedsbreve og tilbud om Medieprodukter, Bolig & Livsstil, Sport & Fritid, Rejser, Mode & Skønhed, Dagligvarer, Events, Analyser og Spil via brev, telefon og andre elektroniske medier f.eks e-mail og sms fra Bonnier Publications Koncernen og samarbejdspartnere. Læs mere.

Konkurrencen er desværre afsluttet.

Se flere konkurrencer

Du har allerede deltaget
Tak for din deltagelse!

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter