Vind en France-stol designet af Finn Juhl

En heldig læser kan i denne måned vinde Finn Juhls France-stol fra Onecollection til en værdi af 19.779 kr.

28. juni 2016 af Redaktionen

France-stolen er et møbel med en historie. Stolen blev tegnet af Finn Juhl i 1956 og hed oprindelig FJ 136. I dag har Onecollection fået tilladelse til at kalde stolen for France – navngivet efter ejeren af virksomheden France & Søn, som satte den i produktion. C. W. F. France var en farverig englænder, som kom til Danmark, hvor han op gennem 1950’erne løb den danske og internationale møbelbranche over ende.

På et tidspunkt tegnede France & Søn sig for 60 procent af den danske møbel- eksport, og startskuddet til det hele var Finn Juhls France-stol. France-stolen blev for nylig relanceret af Onecollection i forbindelse med 60-året for dens ska- belse. Vinderen får én stol udført i eg med sæde i læder, som på billedet. Værdien af præmien er 19.779 kr.

DESIGNEREN BAG

Finn Juhl (1912-1989) er en af Danmarks mest kendte møbelarkitekter, og hans meget organiske og anatomiske formsprog betød, at han allerede i sin samtid blev berømt langt uden for landets grænser. Finn Juhl var uddannet fra arkitektskolen på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1935. Derefter var han ansat
hos Wilhelm Lauritzen i en årrække, indtil han i 1945 åbnede sin egen tegnestue. Blandt hans mest kendte design er Høvdingestolen, Pelikanstolen, Poeten og indretningen af Finn Juhl-salen i FN-bygningen i New York.

For at deltage i konkurrencen skal du svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Konkurrencen er aktiv fra den 28. juni til den 27. juli 2016 og har en samlet værdi af 19.779 kr. Vinderen får direkte besked.


En heldig læser kan i denne måned vinde Finn Juhls France-stol fra Onecollection. Hvad var stolens oprindelige navn?


Dine oplysninger

ja
nej

Konkurrencen er desværre afsluttet.

Se flere konkurrencer

Du har allerede deltaget
Tak for din deltagelse!

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter