Vind det smukke Plissé-porcelæn fra Pillivuyt

Mangler du det helt perfekte stel til julebordet? Se, hvordan du bliver den heldige vinder af Pillivuyts smukke Plissé-stel i hvid og grå til en værdi af 6.848,55 kroner.

15. oktober 2016 af kommerciel redaktion for Pillivuyt

Nu kan du vinde Plissé-serien fra franske Pillivuyt – både i stilfuld hvid og i en nutidig grå nuance. Perfekt til at mikse og matche på julebordet, så det får et klassisk og samtidig helt moderne udtryk.

I perioden 15. oktober til 16. november 2016 vil der blive postet i alt fem billeder med Pillivuyt Plissé på Bo Bedres Instagram-profil. For at deltage skal du svare på et spørgsmål i en kommentar under ét af disse billeder, samt følge @Pillivuytdk på Instagram. Jo flere billeder du kommenterer på – jo større er din vinderchance. Men først kan du læse mere om, hvorfor Plissé er en af julens mest lækre præmier til bordet.  

En klassiker i over 100 år

Plissé-serien er kendt for sine fine linjer og tidløse stil, der er skabt ud fra Pillivuyts støbeforme fra begyndelsen af 1900-tallet. Med sin fine plissering er Plissé kendt verden over som indbegrebet af diskret, fransk elegance – enkelt og klassisk.

Grå Plissé er Pillivuyts opdaterede udgave af den kendte porcelænsserie. Det er sirligt dekoreret med et smukt relief, der trækker på klassisk fransk designhistorie – men med et moderne, opdateret twist med sin grå nuance. Perfekt til at skabe en gennemført, stilsikker borddækning, der skiller sig ud. 

Plissé og Grå Plissé fra franske Pillivuyt skål og tallerken

Smuk, hårdfør og stærk

Fransk porcelæn og Pillivuyt har en mere end hundrede år lang historie med plisseret porcelæn, og serien er skabt som en elegant fornyelse af den stolte tradition for rene linjer og stramme symmetri. Det er i høj grad derfor, at Plissé er lige så eftertragtet i dag med vores moderne boligindretning, som da det kom frem.

Udover sit smukke ydre er serien også af højeste kvalitet. Der er nemlig stor variation i produktionsmetoder blandt producenter – og dermed på porcelænets styrke og holdbarhed. Pillivuyt fremstiller selv den unikke porcelænsmasse, der brændes ved særligt høje temperaurer på op til 1400 °C, så porcelænet bliver ekstremt stærkt og ekstra modstandsdygtigt over for stød og slag. 

Plissé og Grå Plissé fra franske Pillivuyt kopper

Porcelænshåndværk siden 1818

Pillivuyt blev skabt af schweiziske Jean Louis Richard i 1818. Han købte en gammel murstensfabrik med henblik på at være med på den nye teknologiske bølge, at producere porcelæn til det bedre borgerskab og den professionelle gastronomiske verden. Fabrikkens beliggenhed midt i Sancerre-regionen var ideel til produktion af porcelæn, da der var rigeligt med træ fra skovene og vand fra floderne. Desuden var der kort afstand til depoterne med kaolin, der er hovedingrediensen i porcelænsmassen.

Pillivuyt vandt sin første designpris i New York i 1823, og herefter blomstrede virksomheden. Senere åbnede virksomheden en ny porcelænsfabrik i en nærliggende by, Mehun-sur-Yévre, hvor fabrikken stadig ligger – og kan besøges. Gennem alle årene har Pillivuyt fremstillet sin egen porcelænsmasse, og der udvikles stadig nye og stærkere blandinger, som bruges til nye, innovative produkter – meget ofte skabt i samarbejde med professionelle kokke.

Plissé og Grå Plissé fra franske Pillivuyt hele stellet

Hemmeligheden bag Plissé

Porcelænsseriens popularitet gennem tiderne bygger ikke kun på et elegant og tidsløst design, men i lige så høj grad på solidt håndværk. Lige fra begyndelsen i 1818 har Pillivuyt kombineret traditionelt kunsthåndværk med tidens innovative teknologi. Plissé er derfor skabt af porcelæn i den bedste kvalitet, der gør stellet slidstærkt, samtidig med at det tåler mikroovn, ovn og fryser. Alt tåler også termisk chok, så det f.eks. kan tages direkte fra fryser til en varm ovn. Den høje kvalitet af porcelæn betyder, at Pillivuyt kan yde livslang brugsgaranti, da porcelænet er skabt ved hjælp af en unik formel af ingredienser og en kompleks produktionsproces, der netop har været Pillivuyts signatur fra begyndelsen.

Pillivuyts stærke egenskaber

Siden 1818 har Pillivuyt fremstillet klassisk, fransk porcelæn af en helt særlig støbning, skabt i samarbejde med professionelle kokke. Den hårdføre porcelæn har en stenhård og uporøs glasur, der hverken optager eller afgiver smag, lugt eller farve. Stellene er modstandsdygtige overfor stød og slag, er velegnet til ovn og mikroovn og tåler termisk chok direkte fra fryser til ovn (-30 °C til +350 °C).

Uovertruffen garanti

Pillivuyt giver dig 2 års brudgaranti, hvis du kommer til at beskadige dit porcelæn, fx hvis du taber det under madlavning eller rengøring. Derudover giver Pillivuyt livslang garanti på alt porcelæn, der pga. fabrikationsfejl ikke lever op til Pillivuyts høje kvalitetsstandard.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter