Gør et kup: Historisk hotel sælger ud af inventaret

Berømtheder har gennem mere end 100 år stået i kø for at bo på Hotel Ritz i Paris. Nu sælger hotellet ud af inventaret – og der er mange finurlige ting imellem.

16. februar 2018 af Jakob L. Falhof
auktion hotel ritz hotelværelse paris

Et af de nyrenoverede værelser på Hotel Ritz, som efter fire års arbejde genåbnede i 2016. Nu bliver der afholdt auktion over de mange møbler m.m., der blev til overs.

© Hotel Ritz Paris/Artcurial

Hotel Ritz i Paris er et af de ikoniske hoteller, man kender fra film, ugeblade og litteraturen. Nu sælger hotellet ud af inventaret, og dermed er der mulighed for at købe en stol, et spejl eller en seng fra hotellet, hvor berømtheder siden åbningen i 1898 boet, når de var i Paris.

Ingen var så vild med Hotel Ritz som den franske designer Coco Chanel. I 34 år boede hun i en 3-værelses suite på hotellet. Suiten findes stadig og hedder i dag Coco Chanel Suite.

En anden suite med historie er den, hvor Lady Diana og hendes kæreste Dodi Al-Fayed spiste middag, inden de gav sig ud på den fatale køretur, der endte med deres død i en tunnel. 

paris auktion hotel ritz stol

Stole, skamler, lamper – der er noget for enhver smag på auktionen over genstande fra Hotel Ritz i Paris.

© Hotel Ritz Paris/Artcurial
lampe lysekrone auktion hotel ritz paris

Hotel Ritz var kendt for sin oppulente stil, hvilket man får et indtryk af, når man ser lamperne fra hotellets gange.

Hotellet blev renoveret fra kælder til tag i 2016, og det betyder at en masse møbler, service, senge og meget andet er til overs. Faktisk så meget, at det har taget to år at katalogisere det hele, så der nu kan blive afholdt en auktion over de mange genstande, som er blevet brugt at berømtheder og andre mennesker gennem de seneste 100 år.

Måske en stol, som er blevet brugt af den amerikanske forfatter Ernest Hemmingway, som også var glad for Hotel Ritz. Da amerikanske styrker i 1944 befriede Paris for den nazistiske besættelse var forfatteren med. På det tidspunkt var Hotel Ritz et tysk hovedkvarter, og det fik en pistolsvingende Hemmingway til at storme og "befri" baren som det første han gjorde efter ankomsten til Paris. Som et minde om episoden – og at den berømte forfatter var en flittig gæst – hedder baren i dag Hemmingway Bar.

hotel ritz auktion bar hemmingway paris

Baren i Hotel Ritz er ikonisk og her har mange af verdens mest kendte mennesker slappet af efter en dag i Paris.

© Hotel Ritz Paris/Artcurial
barstol auktion hotel ritz paris

Måske har Ernest Hemmingway siddet på en af disse barstole og fået sig en drink, efter at han havde "befriet" Hotel Ritz.

Hotel Ritz har i nogle år haft ry for at være lidt "på vej ned", og det er denne udvikling ejerne har ønsket at vende med ombygningen. Nogle af verdens bedste hotel-indrettere er blevet indkaldt, og det har altså betydet en stor udskiftning i inventaret. I alt skal mere end 3500 genstande sælges, hvilket sker over fem dage fra 17. til 21. april 2018 i Artcurials showroom på Champs Elysees i Paris og kan følges på Artcurials hjemmeside.

auktion hotel ritz pude service tekande kaffekande paris

Uanset om man vil have puder, et komplet kaffe- og testel med Hotel Ritz' logo eller glas, kan man finde det på auktionen.

© Hotel Ritz Paris/Artcurial
auktion paris hotel ritz skrivebord concierge

Skrivebord med de originale skilte til kasse og reception.

© Hotel Ritz Paris/Artcurial

I alt er mere end 3500 genstande til salg, og som man kan se er der tale om alt lige fra sengegavle til paraplyer.

auktion hotel ritz reception paris

Her hang nøglerne, så receptionisten hurtigt kunne få fat i dem.

© Hotel Ritz Paris/Artcurial
hotel ritz lysestager auktion paris

To imponerende lysestager med tilhørende sideborde.

© Hotel Ritz Paris/Artcurial
Hotel Ritz auktion gæster

En af de historiske gæste-oversigter fra Hotel Ritz.

© Hotel Ritz Paris/Artcurial

et billede

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter