Sådan laver du den perfekte bøf

Sous Vide er kokkenes hemmelige trick til at stege en bøf perfekt. Men nu kan du også selv lege med: Vi har fundet nogle af de produkter på markedet, der transmogriffer dig om til en fem-stjernes bøf-steger

18. juni 2017 af Jakob L. Falhof

Sous vide går ud på, at maden langtidstilberedes ved en lav temperatur, der er nøje udregnet i forhold til typen af kød, fisk eller grøntsager. Tilberedningen foregår i vandbad, der skal have nøjagtigt den temperatur, man ønsker at opnå som kernetemperatur i den pågældende fødevare. 

Resultatet er, at man kan forberede en bøf flere timer før, den skal steges, fordi man holder den på præcis den temperatur, der gør, at den er lækkert rød indeni, uden at den steger videre og bliver tør.

Når man så er klar til at servere bøffen, smider man den blot på panden, for at give den stegeskorpe – indeni er den jo allerede klar. Det giver nogle fantastiske røde og møre bøffer, men metoden kan naturligvis også bruges til fisk, grøntsager osv.

Hvis du skulle få mod på at prøve kokkenes hemmelige tilberedningsmetode, så er der her nogle tip til, hvilke redskaber, du kan gå i gang med.

OBH Nordica var tidlige til at gå ind på Sous Vide-markedet. Her er det deres vacuum-pakker i bordmodel sammen med sous-vide-kogeren til hhv. 524 kr. og 1798 kr. Med disse to redskaber – og den stegepande, du i forvejen har derhjemme – kan du hurtigt og relativt billigt komme i gang.

© OBH Nordic

Siemens Studioline IQ 700 er flagskibet hos Siemens nye serie af indbygningsovne. Den er udstyret med Home Connect, så man kan styre ovnen fra sin smartphone. Derudover har den flerpunkts-stegetermometer og sous vide-funktion. Endnu ikke prissat.

© Siemens

Inspiration fra muserne er meget godt, men ind i mellem må selv den største mesterkok ty til hjælp fra en kogebog. Lindhart & Ringhof har netop udgivet Sous Vide i eget køkken, der giver gode tip til, hvordan du kommer i gang. 249,95 kr., Lindhart & Ringhof.

© Lindhart & Ringhof

MySousVide er hjemme-modellen af en sous-vide. Den fungerer faktisk som en avanceret dyppekoger, der cirkulerer vandet i en gryde rundt, samtidig med at den sørger for, at temperaturern bliver holdt lige prik på det, den skal. 2499 kr., Witt.

© Witt

Måske er du interesseret i...

Andre læser