©Anders Schønnemann

Små flødeboller med marcipanbund

Vi lader et lille stykke syltet kirsebær gemme sig heri. Flødebollerne dækker vi med chokolade, og nogle af dem får drys af kokosmel.

21. november 2012 af Maria Meldgaard

Indholdet fortsætter efter annoncen

Ca. 20 stk.

Pasteuriseret æggehvide, 1 bæger
Sukker, 100 g
Vaniljesukker, 1 tsk.
Glukose, 50 g
Vand, 1?2 dl
Marcipan, 200 g
Kirsebær, 10 stk., syltede
Chokolade, 200 g mørk
Kokosmel

•Kom æg i en skål, og pisk til stift skum.
•Kom sukker, vaniljesukker, glukose og vand i en lille gryde, og lad det koge op. Det skal boble godt.
•Pisk nu i æggeskummet, mens du hælder sukkerlagen heri i en tynd stråle.
•Der skal piskes godt i 2 min., indtil marengsmassen er fast.
•Kom marengsen i en sprøjtepose.
•Rul marcipan til en pølse, så den får en diameter som en to-krone.
•Skær i skiver, og kom et halvt kirsebær herpå.
•Kom marengs på bunden. Lad marengsen stivne et tørt sted natten over.
•Sæt flødebollerne på en tæt rist på et stykke bagepapir, og hæld smeltet chokolade herpå.
•Lad stivne et tørt sted.

Måske er du interesseret i...

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen