fyldte chokolader julekonfekt juleslik opskrift
© Ulf Svane

Sådan laver du skønne fyldte chokolader

Morten Heiberg er en ekspert i at lave den skønneste julekonfekt, og vi overtalte ham til at give dig hans absolut lækreste opskrift

19. december 2016 af Morten Heiberg

Opskrift på Jivara og Cointreau

40-50 stk. afhængig af formens størrelse.

  • Mælkechokolade 250 g Jivara 40 %
  • Piskefløde 125 g 
  • Invertsukker/honning 25 g
  • Smør 35 g
  • Cointreau eller anden appelsinlikør 3-4 spsk.
  • Mørk chokolade til støbning og lukning ca. 450 g 

Læs hvordan du laver den perfekte temperering her. 

fyldte chokolader julekonfekt juleslik opskrift
© Ulf Svane

Sådan gør du: 

  • Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. 
  • Bring piskefløde og invertsukker i kog. Du kan evt. tilføre lidt lakridspulver.
  • Hæld langsomt og gradvist en 1/3 af den varme blanding over den hakkede chokolade.
  • Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal gerne bevares, indtil ganachen er færdig. Tilsæt endnu en 1/3 af fløden og rør. Tilsæt resten af fløden. Når massen er ca. 35° til 40°, tilsættes det bløde smør.
  • Rør blandingen færdig ved at bruge en stavblender til at forfine ganachen. 
  • Hæld straks derefter ganachen i en engangssprøjtepose, og brug den til at fylde i støbte skaller, lige så snart temperaturen er under 29 °. Lad fyldet sætte sig lidt, før åbningerne lukkes af. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter