©bobedre.dk

Ricotta-pandekager

Tykke og lidt svampede pandekager med korender og ricotta i dejen.

29. oktober 2008 af Ingen forfatter

Indholdet fortsætter efter annoncen

Servér dem med et drys flormelis og citron- eller appelsinbåde, eller dryp dem med ahornsirup. En smoothie med banan og frosne hindbær er skøn til.

Det kræver lidt tid og tålmodighed at bage mange pandekager, men de kan glimrende fryses, optøs ved almindelig køkkentemperatur og lunes kort i en hed ovn før servering. Glaskaraffelen, Carafe, er designet af Ole Jensen for Royal Copenhagen.

ca. 24 stk.

korender 75 g
hvedemel 150 g
bagepulver 2 ½ tsk.
sukker 75 g
ricotta 250 g
Sødmælk 2½ dl
æg 2 stk., store, deles i blommer og hvider
smør til bagning

Overhæld korenderne i en lille skål med kogende vand, og lad dem trække i mindst ½ time, gerne til næste dag. Bland mel, bagepulver og sukker i en rummelig skål. Tilsæt ricotta, mælk og æggeblommer, og rør blandingen godt sammen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.

Bag pandekagerne i lidt smør på en pande, som gerne må have slip let-belægning. Du skal bruge ca. to store spsk. dej pr. pandekage. Bag dem 2-3 minutter på hver side og ved moderat varme, så pandekagerne ikke bliver for mørke.

Gode tilbud til dig

Måske er du interesseret i...

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen