© Ulf Svane

Pâte de Fruit eller 'Flæsk'

Morten Heiberg er en ekspert i at lave den skønneste julekonfekt, og vi overtalte ham til at give dig hans absolut lækreste opskrifter lige nu. Her får hans udgave af Pâte de Fruit eller som vi siger på dansk 'Flæsk'.

17. december 2016 af Morten Heiberg

Det skal du bruge:

Ca. 50 stk.

Pektin 15 g
Sukker 50 g
Solbærpuré 500 g
Sukker 500 g
Glukose 75 g
Invertsukker eller honning 75 g
Citronsyre eller nogle dråber citronsaft ca. 1⁄4 tsk. 

© Ulf Svane

Sådan gør du: 

  • Bland pektin og 50 g sukker i en lille skål.
  • Kom puréen i en gryde, tilsæt pektin/ sukkerblandingen, og bring det hele i kog.
  • Tilsæt resten af sukkeret, glukosen og invertsukker, og lad det koge til 108 °.
  • Tilsæt citronsyre, og bland det hele rundt.
  • Hæld blandingen i en form foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag.
  • Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes i sukker. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter