© Ulf Svane

Orangetter

Chokolade og appelsin er som skabt til hinanden og samtidig lidt juleagtig. Her få du opskriften på små orangestænger, der smager fantastisk.

23. december 2015 af Morten Heiberg

Opskrift på organgestænger med chokolade

appelsiner 3 stk. økologiske
mineralvand 500 g
sukker 250 g
vanilje 1 stang, flækket med kornene skrabet ud

• Skyl appelsinerne, og skræl dem, så der kommer 3-4 stykker skal ud af en appelsin.
• Bring almindeligt postevand i kog i en stor gryde. Kom skallerne i, og lad dem koge i ca. 2 min. Hæld skallerne i en sigte. Gentag dette to gange mere.
• Bring mineralvand, sukker og vanilje i kog. Tilsæt skallerne, og lad dem småkoge i ca. 5 min. Lad gryde og indhold afkøle helt.
• Bring atter gryden i kog, og lad den koge i 1 minut. Afkøl. Dette tillader appelsinskallerne at optage sukkeret på en rigtig måde. Gentag derefter hele processen med at koge i 5 min. osv.
• Lad gerne skallerne modne i lagen natten over. Skær derefter de afkølede skaller i strimler, og læg dem på et stykke bagepapir på en bagerist for at lade dem tørre natten over.
• Appelsinskallerne er derefter klar til brug. Enten kan man overtrække dem med mørk tempereret chokolade eller bruge dem som fyld.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter