©Anders Schønnemann

Mazariner med kaffe og appelsin

Forkæl dig selv og dine gæster med en kaffepause og en himmelsk mazarin.

21. november 2012 af Maria Meldgaard

Indholdet fortsætter efter annoncen

Ca. 12 stk.

Mørdej:
Smør, 150 g
Sukker, 75 g
Hvedemel, 185 g
Æg, 1 stk. lille

Fyld:
Mandler, 85 g
Marcipan, 50 g
Sukker, 100 g
Kaffe, 1 tsk. friskkværnet
Smør, 50 g
Æg, 2 stk.
Hvedemel, 2 spsk.

Glasur:
Flormelis, 2 dl
Appelsin, 1 stk. økologisk
Kaffebønner, 12 stk.

•Du skal bruge en smurt metal-muffinform med plads til 12 stk.
•Skær smør i tern, og bland alle ingredien- serne til mørdejen sammen i en skål.
•Ælt den hurtigt sammen, brug gerne foodprocessor.
•Rul dejen til en pølse, og skær i 12 skiver.
•Rul dejen til kugler og tryk flade. De skal dække bunden og kanterne på muffinformen.
•Læg dej i hver form, og tryk let. Prik med gaffel i bunden af dejen, og dæk formen med film.
•Sæt i køleskab i en time.
•Kværn mandlerne til groft mel, og kom i en skål. Riv marcipanen heri. Kom sukker, kaffe og smør heri, og rør rundt. Rør et æg ad gangen ned i blandingen.
•Rør til sidst melet heri.
•Sæt ovnen på 180 grader.
•Kom fyldet i formene, og bag mazarinen i 20 min. Afkøl på en rist.
•Tag mazarinerne ud af formene.
•Rør flormelis med fintrevet skal af 1?2 appelsin.
•Rør appelsinsaft i lidt efter lidt, indtil du får en cremet glasur.
•Kom glasur på mazarinerne, og pynt med en enkelt kaffebønne.
•Lad glasuren stivne, og servér.

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen