Lav nemme og lækre saltkarameller til jul

Glæd store og små med de lækreste hjemmelavede saltkarameller. Få den komplette guide til, hvordan du laver de perfekte karameller til julen. Velbekommen!

21. december 2015 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det skal du bruge

Salte flødekarameller er altid et hit, prøv denne lækre opskrift med kun seks ingredienser:

115 gram usaltet smør

0,6 dl lys majs sirup

1,2 dl piskefløde

200 gram sukker

3 spsk vand

1/2 tsk flagesalt

 

Fremgangsmetode:

Olier en lille bageform og put et stykke bagepapir, der også er olieret, i således, at det dækker lidt op af kanterne. 

Hak smøret i nogle stykker og put det i en skål, som kan tåle mikrobølgeovn sammen med piskefløden. Varm det i mikroovnen i 1-2 minutter - indtil det er varmt og smøret er smeltet. Sæt det til siden. 

I en lille gryde varm vand og den lyse majs sirup. Hæld sukkeret i og opløs det i den varme masse. Varm indtil massen koger - sæt låg på i et minut mens det koger videre. 

Fjern låget og sæt dit stegetermometer ned i sukker-massen. Varm i 5-10 minutter indtil massen når 160 grader. 

Hæld cirka en sjette-del af smør-fløde-massen i sukker-massen og rør. Gentag dette indtil, at du har hældt hele smør-fløde-blandingen i. 

Massen er nu faldet i temperatur grundet den kolde tilførsel. Varm derfor indtil massen når 115 grader. 

Når den når 115 grader tages gryden af varmen og massen hældes i den forberedte bradepande. Afkøl i 20-30 minutter og drys flagesalt over. 

Brug en lang og skarp kniv eller en saks til at skabe perfekte små saltkarameller.  

Du kan også se en komplet video-gennemgang af opskriften herunder. 

Velbekommen. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter