Læs også

Konfektkugler

© Ulf Svane

Konfekt med valnøddemarcipan

Julen er fyldt med lækre sager, hvoraf marcipan er en klassiker til blandt andet konfekt. Få opskriften på lækker konfekt med valnøddemarcipan her!

21. december 2015 af Morten Heiberg

Opskrift på konfekt med valnøddemarcipan

marcipan 300 g, min. 65%
mandler valnødder 100 g, revet på et fint rivejern
rom 2,5 cl, mørk

OVERTRÆK:
chokolade ca. 400 g
tempereret mørk, min. 55% kakao
valnødder 50 stk. kvarte

• Bland marcipan og de fintrevne valnødder sammen med rom i en skål. Rul massen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 1 cm.
• Smør et tyndt lag tempereret chokolade ud på den ene marcipanflade. Lad det akkurat sætte sig.
• Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå, og vend marcipanstykket om, så chokoladesiden vender nedad.
• Fjern det andet stykke bagepapir.
• Udstik eller skær små stykker ud, og stil dem på en plade beklædt med bagepapir.
• Dyp hvert stykke i tempereret mørk chokolade, og pynt med et stykke valnød.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter