©bobedre.dk

Klassiske juletrøfler

Med nelliker, kanel og appelsin. Giver ca. 50 stk.

5. december 2012 af Morten Heiberg

Indholdet fortsætter efter annoncen

Ca. 50 stk

mørk chokolade, 235 g
piskefløde, 1 3?4 dl
glukosesirup, 35 g
stødt nellike, 1 knsp.
kanelstang, 1 stk.
appelsin, 1?2 stk., usprøjtet, reven skal heraf
smør, 45 g
mørk chokolade, til overtræk ca. 400 g (min. 55 %)

•Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
•Bring piskefløde, glukose, nellike, kanel og appelsinskal i kog i en lille gryde. Læg låg på gryden, og fjern den fra varmen. Lad fløden trække i 10 min., og sigt den over i en anden gryde. Varm igen fløden op til kogepunktet.

Hæld langsomt 1/3 af den varme blanding over den finthakkede chokolade i skålen. Rør med en gummidejskraber små runde bevægelser i midten af massen, mens du tilsætter resten af fløden, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal bevares, indtil blandingen er færdig.
•Når chokolademassen er ca. 35° (lunken), tilsættes smør.
•Kør med en stavblender til ganachen er ensartet og blank.
•Hæld den op i en firkantet form eller ramme foret med hushold- ningsfilm (eller en opklippet frostpose), og lad ganachen sætte sig i 24 timer.
•Skær små ens firkanter ud med en skarp kniv, og sæt dem på en plade beklædt med bagepapir.
•Smelt den mørke overtræks- chokolade over et vandbad og overtræk hvert stykke ganache.
•Sæt stykkerne på en ny plade med bagepapir, og lad dem hærde ved stuetemperatur i et par timer.
•Drys evt. lidt kakao over til pynt.

Måske er du interesseret i...

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen