Julens bedste gløggopskrifter

En af julens dejligste traditioner er at invitere familie og venner på gløgg. Vi serverer her 3 forskellige opskrifter på gløgg, så der er noget for enhver smag.

9. december 2016 af Lone Kjær

Serveringsbakke fra Broste.

© Anders Schønnemann

Julegløgg med rosmarin

GLØGGEKSTRAKT (CA. 1 LITER)

Vaniljestang 1 stk.
Rørsukker 100 g
Muskovadosukker 200 g
Revet muskatnød . tsk.
Nelliker 20 stk.
Kanelstænger 4 stk.
Kardemommefrø 1 tsk.
Peberkorn 10 stk.
Stjerneanis 5 stk.
Frisk ingefær 25 g i skiver
Appelsinjuice friskpresset 3 dl
Økologisk appelsiner 2 stk. i skiver
Økologisk citron 1 stk. i skiver
Snaps 1 dl
Mørk rom 1 . dl
Portvin 6 dl

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn med rørsukker, og kom det i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, muskovadosukker, krydderier og appelsinjuice. Varm langsomt op til kogepunktet, og rør godt sammen, til sukkeret er opløst. Kog i ca. 3 min. Tag gryden af varmen, og tilsæt appelsin og citron i skiver samt snaps, rom og portvin.
  • Hæld gløggekstrakten på et stort glas med låg, og lad det stå køligt i minimum 1 uge og gerne længere tid. 


Keramikkrus fra Ditte Fischer, trætallerken fra The Travelling Band og små unika-tallerkener i keramik fra Per Bo.

© Anders Schønnemann

Hvid gløgg med lakrids og lime

4 personer

Koncentreret hyldeblomstsaft 3 dl
Vand 5 dl
Friskrevet ingefær 1 spsk.
Vaniljestang 1 stk.
Lime 1 stk. i skiver
Lakridsrødder 2 stk.

Fremgangsmåde

  • Kom hyldeblomstsaft, vand, ingefær og vaniljekorn i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  • Skær lime i skiver, og fordel i glas med lakridsrødder. Hæld den lune saft over, og servér. 

Serveringsbakke fra Broste.

© Anders Schønnemann

Rødvinsgløgg med rosmarin

4 personer

Rosiner 50 g
Mørk rom 1 dl
Gløggessens 2 dl
Rødvin 1 flaske
Smuttede mandler 50 g
Frisk rosmarin 6 kviste
Appelsin 1 stk. i skiver

Fremgangsmåde

  • Kom rosiner og rom i en skål, og lad dem trække ca. 30 min.
  • Kom rosiner, rom, gløggekstrakt og rødvin i en gryde sammen med mandler og 2 kviste hakket rosmarin. Lun gløggen til lige under kogepunktet, og servér i glas med rosmarinkviste og appelsin i skiver. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter