© bobedre.dk

Julekage med appelsin

Skønne julekager med korender og mørk rom. Giver ca. 25 stk.

5. december 2012 af Morten Heiberg

korender, 125 g
rom, 3/4 dl mørk

•Lad korender og rom trække sammen i en tætsluttende beholder i min. to døgn.

smør, 200 g, blødt
flormelis, 100 g
æggeblomme, 1 stk.
marcipan, 150 g
æggehvider, 2 stk.
hvedemel, 250 g
bagepulver, 11?2 tsk.
salt, 1?2 tsk., fint
pistaciekerner, 65 g
mandelflager, 65 g
valnødder, 65 g
syltet appelsinskal, 100 g
citron, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf
appelsin, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf

Pynt:
mandelflager, 200 g
flormelis, 200 g
æggehvider, ca. 150 g

•Pisk smør, flormelis og æggeblomme hvidt og skummende. Bland marcipan og æggehvide sammen til det er ensartet, og bland sammen med smørblandingen. Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål, og vend med æggeblandingen.
•
Tilsæt de udblødte korender, nødder, syltet appelsinskal og citrusskal. Rul dejen ud mellem to stk. bagepapir, ca. 3 mm tyk, og læg dejen i fryseren 1 time.
•
Forvarm ovnen til 170°. Fjern det ene papir fra en dejplade og læg det løst på igen. Vend pladen om og løsn det andet papir. Skær ud i mindre stykker á 2 × 5 cm. Placer kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl et tyndt lag æggehvide over kagerne, drys med mandelflager og sigt med flormelis. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min.

Måske er du interesseret i...

Andre læser