©Peter Kam

Julekage

Spækket med gode sager, der gør, at den holder sig god og saftig i mindst en måned.

Indholdet fortsætter efter annoncen

Her bliver den tilmed dryppet med cognac, og det bliver den ikke ringere af.

nøddekerner
350 g blandede; paranødder, valnødder, hasselnødder og cashewnødder
tørrede frugter 350 g blandede; figner, svesker, dadler
tørrede eksotiske frugter 150 g blandede i små terninger; ananas, melon, papaya
citron 1 stk., økologisk, skallen herfra
hvedemel 100 g
bagepulver 1 tsk.
allehånde ½ tsk., stødt
rørsukker 150 g, lyst
æg 3 stk., store
sandkageform på 1,5 l
bagepapir til formen
cognac, brandy eller mørk rom 5 cl (fås også i miniflaske)

Del nødder og frugter groft med en kniv, ikke de eksotiske frugter – de er fine som tern. Tilsæt revet citronskal, mel, bagepulver, allehånde og rørsukker, og bland det hele godt med hænderne.

Pisk de hele æg sammen, og rør dem lidt efter lidt i dejen.

Smør formen, og beklæd den med tilklippet bagepapir. Hæld dejen i, pres den godt sammen med en ske, og bag kagen i den 150° varme ovn i ca. 1,5 time. Prøv efter med en nål, den skal komme tør op igen, når du stikker den ned midt i kagen.

Afkøl kagen let i formen, før den vendes ud på et stykke bagepapir.

Prik nu 10 huller i dejen med en lang nål eller strikkepind, og dryp med cognac – ca. halvdelen. Svøb bagepapiret rundt om kagen og pak den ind i folie. Efter en eller to dage dryppes den med resten af cognacen og svøbes ind i bagepapir og folie igen.

Måske er du interesseret i...

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen