©Anders Schønnemann

Høj og smuk skærekage

Kagen er intenst krydret med frisk knust kardemomme og citron.

21. november 2012 af Maria Meldgaard

Indholdet fortsætter efter annoncen

Glasuren pyntes med mandler og citron. Tag gerne kagen og fadet med som værtindegave. Eller lad kagen være det smukke midtpunkt til din glögg-komsammen.
Ca. 10 stk.

Smør, 300 g blødt
Sukker, 300 g
Æg, 4 stk., hele
Citron, 1 stk. økologisk
Hvedemel, 300 g
Kardemomme, 2 tsk., friskknust
Bagepulver, 2 tsk.
Sukker, 2 tsk.
Vanilje

Glasur:
Flødeost, 100 g
Smør, 50 g blødt
Flormelis, 2-3 dl
Mandler, 4 spsk.
Pistacienødder, 4 spsk. hakkede
Kardemomme evt. lidt knust

•Sæt ovnen på 175 grader.
•Kom smør og sukker i en skål, pisk til det lysner.
•Pisk et æg i ad gangen.
•Riv citronskallen fint, og vend i dejen.
•Vend mel med kardemomme, bagepulver og vaniljesukker, og vend i dejen.
•Smør en 20 centimeters springform, og hæld dejen heri.
•Glat ud, og bag kagen i ca. 1 time og 15 min.
•Dæk med alufolie, hvis overfladen bliver for mørk.
•Afkøl kagen helt.
•Pisk flødeost, blødt smør og flormelis sammen til en cremet glasur.
•Smør glasur på kagen, og pynt med mandler og pistacienødder.
•Lad kagen stå køligt indtil servering.

Gode tilbud til dig

Måske er du interesseret i...

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen