© Ulf Svane

Forfriskende og sød chokoladedisk med frugt

Morten Heiberg er en ekspert i at lave den skønneste julekonfekt, og vi overtalte ham til at give dig hans absolut lækreste opskrifter lige nu. Her får du en appetitlig chokoladedisk med frugt.

18. december 2016 af Morten Heiberg

Chokoladedisk med frugt

Ca. 30 stk.

Mørk chokolade ca. 250 g, tempereret 
Pistaciekerner, hele 
Hasselnøddekerner, hele og ristede
Abrikoser i mindre stykker, tørrede
Syltet citronskal i strimler 

Læs hvordan du laver den perfekte temperering her. 

© Ulf Svane

Sådan gør du: 

  • Kom den tempererede mørke chokolade i en sprøjtepose. Klip et hul og sprøjt små runde ’pletter’ a ca. 5 cm ud på en plade beklædt med et stykke bagepapir. Sprøjt 5 stykker ad gangen, så du kan nå at sætte de forskellige nødder og frugt på hver disk. 
  • Sæt en pistaciekerne, hasselnød, et stykke abrikos og syltet citronskal på. 
  • Fortsæt med nye ’chokoladepletter’, indtil der ikke er mere chokolade tilbage.
  • Lad chokoladerne krystallisere i min. 6 timer. Opbevar dem i en beholder. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter