julekage juledessert jul kanel mandler
© Anders Schønnemann

Lækker dessertkage til jul

Denne bløde og brunkageagtigt krydrede kage er fyldt med portvinsmarinerede rosiner.

26. oktober 2007 af Maria Larsen

Blød julekage med portvinsrosiner

8-12 stykker

Du skal bruge:

  • rosiner 200 g 
  • portvin 1 dl 
  • smør 150 g blødt 
  • sukker 2½ dl 
  • æg 3 stk.
  • hvedemel 4 dl 
  • bagepulver 1,5 tsk
  • kardemomme 2 tsk stødt 
  • kanel 1½ tsk, stødt 
  • nellike ½ tsk, stødt 
  • yoghurt 1 dl, naturel
  • hvedemel 3 spsk
Pynt:
  • flormelis
  • mandler
  • rosenblade

Fremgangsmåde: 

  • Læg rosiner i portvin i en skål, og lad det stå natten over. 
  • Rør smør og sukker sammen i en skål. 
  • Rør æggene i et af gangen. 
  • Bland hvedemel, bagepulver og krydderier i en skål, og vend det med æggeblandingen. 
  • Rør yoghurt i. 
  • Afdryp rosinerne, og vend dem med hvedemel, så de ikke falder til bunds i kagen. 
  • Vend rosiner i dejen. Dejen kan se lidt skilt ud, men den samler sig under bagningen. 
  • Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform, der er 22-24 cm i diameter. 
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. 
  • Lad kagen blive helt kold, før du vender den ud på kagefadet. Drys flormelis over, og pynt med mandler og rosenblade.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter