© Ulf Svane

Chokoladeburgere med karamel

Glæd dine gæster med skønne, delikate chokolademacarons fyldt med fantastisk karamelcreme. Få opskriften her!

22. december 2015 af Morten Heiberg

Opskrift på chokolademacarons med karamelfyld

mandelmel 175 g
hvedemel 10 g
kakaopulver 50 g
sukker 225 g
æggehvider 280 g
sukker 75 g
flormelis til at sigte med

• Forvarm ovnen til 170°.
• Sigt mandelmel, hvedemel, kakaopulver og 225 g sukker sammen i en skål.
• Pisk æggehviderne til bløde toppe, og tilsæt de 75 g sukker. Pisk æggehviderne stive ved middelhastighed.
• Bland forsigtigt, men hurtigt de tørre ingredienser i.
• Fyld dejen i en sprøjtepose med en almindelig rund tylle, og sprøjt ca. 3 cm runde makroner på en plade beklædt med bagepapir. Sigt to gange med flormelis, og sæt dem straks i ovnen. Bag dem i ca. 13 minutter. Disse makroner bør være bløde indeni, når de er færdigbagte.

KARAMEL MED LETSALTET SMØR
piskefløde 300 g
glukosesirup 120 g
sukker 180 g
vanilje 1 stang
mælkechokolade 150 g med 35-40% kakao
mixed spice 2 spsk, (lige dele stødt kanel, muskat, koriander, nellike og ingefær)
smør 75 g
groft salt en smule

• Varm piskefløde og glukosesirup op i en kasserolle.
• Tilbered en tør karamel af sukkeret: lad sukkeret smelte ved at drysse lidt ad gangen på den varme pande eller i bunden af en gryde. På den måde styrer du bedre karamelliseringen. Lad karamellen skumme let.
• Stop karamelliseringen med den varme fløde-glukoseblanding.
• Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljestang og -korn i, og lad blandingen koge til 104°.
• Tag gryden fra varmen, og lad det hele afkøle til 80-85°.
• Kom derefter mælkechokoladen og mixed spice i. Rør med en gummidejskraber, og sørg for at få en emulsion. Når blandingen når 35°, tilsættes smør og salt. Kør blandingen igennem med en stavblender.
• Fordel karamellen i to engangssprøjteposer, bind knude på, og lad den gerne ligge til den er afkølet.
• Læg den derefter i køleskabet i 30 min., for at den kan sætte sig. Ligger den længere tid i køleskab, så bliver den for fast til at kunne sprøjtes ud.
• Umiddelbart før servering skæres makronerne over, og der sprøjtes en klat karamel på underdelen, hvorefter de lægges sammen.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter