Varm Barley water med cognac

Vi tæller ned til juleaften med masser af nemme DIY-ideer og skønne opskrifter på kager og varme drikke.

14. december 2014 af Maria Meldgaard

Spred duften af denne varme drik i huset. Barley water laves af byg, sukker og citron, og i julens anledning er den tilsat lidt cognac. Servér nødder og friske dadler hertil.

Til 4 glas
2 dl bygkorn 1 liter vand
1 dl sukker
1 citron
8 cl cognac
1 citron til glassene

Kom byg og vand i en gryde, og lad simre i 15 minutter. Hæld gennem en fin sigte (bygkornene kan du bruge i en brøddej). Kom væsken tilbage i en gryde, og kog op med sukker. Smag til med citronsaft. Tilføj cognac, og servér varm med en citronbåd i glasset.
Tip: Tag Barley water med i termokanden, når I skal ud og hente årets juletræ!

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter