Så er vi her igen. For vi kunne slet ikke stå for Lars Jensen og Wagn Hansens stemningsfulde sommerhusjul, hvor det lille, sorte træhus ændrer fuldstændig stil og stemning fra sit sommerlige alterego.

Og når havens gamle graner er tunge af sne, og ilden buldrer i udepejsen, er her helt og aldeles eventyrligt.

Stemningen bliver hjulpet godt på vej af parrets enkle og diskrete julepynt med naturens materialer som udgangspunkt.

Kogler i alle størrelser, tørrede vinstokke, horn, træ og skind er nogle af de effekter, som bliver brugt til at skabe den helt specielle sanseoplevelse i sommerhuset.

Og ved vintertid flytter også et væld af puder, pelse og plaider ind og giver en intim og huleagtig følelse.

For Lars Jensen, der til dagligt arbejder i en større dansk modevirksomhed, er kodeordene enkelhed, rene linjer og effektfulde kontraster.

– Vi har faktisk to store kasser med julepynt: én med ting holdt i naturens egne farver og en anden kasse med røde nuancer.

Den sidste er specielt et hit blandt vores små nevøer og niecer og kommer frem, når det er vores tur til at holde familiejul her i sommerhuset, fortæller parret.

Kontrasterne mellem materialer med forskellige teksturer og blanke overflader fungerer godt her og giver rummene en stille, maskulin dramatik. Og med det som base er det let – med enkelte tiltag – at give rummene en moderne julestil.

– Naturen byder jo på nogle fantastiske ting at udsmykke med indendøre. Tørrede vinstokke er utroligt skulpturelle i sig selv, og sat i formation med en stor buket af forskellige granagtige-grene i vase bliver de lige pludselig også julede, forklarer Lars Jensen.

Tricket til den rolige, diskrete juleindretning er ifølge ham at fokusere på få steder i rummet, hvor der pyntes op – i stedet for at have julepynt overalt.

Det giver øjet ro til at nyde de små samlinger af udvalgte smukke ting. Og dem er der mange af i parrets sommerhus, der overordnet er inspireret af en eksklusiv hotelstil, som parret har hentet med hjem fra deres mange rejser.

Og som de tjekker ind til, hver gang de kører til Asserbo – både om sommeren og især til jul.

– Det er altid superhyggeligt at holde jul her, selvfølgelig især når der falder sne. Så kommer julestemningen helt af sig selv, slutter Lars Jensen.

© Kennet Havgaard

Sommerhus i juleklæder

Virker det snedækkede sommerhus her bekendt? Så er du ikke helt galt på den, for vi besøgte også Lars Jensen og Wagn Hansen i sommer, da der var høj sol og feriestemning her i Asserbo.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter