Skab opmærksomhed med en buket, der står på hovedet

Overrask med en anderledes form for buket, som du kan lave af mange forskellige grene og variere i højde og bredde alt efter, hvor stor du vil have din omvendte julebuket

13. december 2017 af Annette von Einem
jul dekoration buket blomster annette von einem amaryllis julekugler
© Andreas Mikkel Hansen

Nogle gange skal man vende tingende lidt på hovedet, for at se dem fra en ny vinkel. Og det er lige præcis, hvad Annette von Einem foreslår, at du gør i dag: vender blomsterbuketten om. 

Den omvendte buket – eller nok rettere dekoration – er udover at være smuk et rigtigt effektivt blikfang, som nok skal få gæsterne til at spærre øjnene op.

Du skal bruge:

  • Amarylis
  • Grene
  • tråd
  • Pynt 

jul dekoration buket blomster annette von einem amaryllis opskrift
© Andreas Mikkel Hansen

Sådan gør du:

  1. Find en fin gren ude i naturen, eller køb en grangren, og placer den i en vase med vand - vand er vigtig for at give tyngde i vasen, da amaryllis er tunge og vasen vil nemt vælte.
  2. 1. Snit bunden af din amaryllis (evt. i ønsket længde).
  3. 2. Blød bonsai tråd, men en kraftig alm tråd kan også bruges.
  4. den stikkes gennem amaryllis stilken og du kan nu hænge den op med hovedet nedad.
  5. 3. Da amaryllis er hul inden i kan du nu hælde vand i stænglen, og blomsten vil holde sig fin ca 1 uge.
  6. Husk at fylde vand i vasen jævnligt.
jul dekoration buket blomster annette von einem amaryllis resultat
© Andreas Mikkel Hansen

Annette von Einem

Den internationale blomsterdesigner Annette von Einem deler ud af sit smukke juleunivers, og giver ideer til blomster i vaser, kalenderlys og udendørslanterner, der klæder boligen på til jul hele december. Inspirationen er hentet i naturens materialer, og materialer, der også markerer sig moden, som kork, træ, guld og den mørke grønne farve.

– Jeg elsker alle naturmaterialer og det er dem jeg griber efter hvert år, når jeg skal finde min julestemning. Min jul starter allerede i senefteråret, og det er ofte efter en skøn gåtur i skoven, hvor jeg får fyldt alle lommer og hænder med kogler, grene, at det er det, der sætte julen og juleideerne i gang, forklarer Annette von Einem.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter