Sådan folder du de flotteste servietter til jule- og nytårsfesten

To af årets største fester står for døren. Det betyder selvfølgelig festlige og flotte foldede servietter. Vi har fundet 9 bud på nogle af de smukkeste foldede servietter, som vil pynte på både jule- og nytårsbordet.

22. december 2016 af Mette Knudsen

Prikken over i'et 

På et dekorativt festbord hører sig selvfølgelig også festlige servietter. Intet viser, at du har brugt tid og energi på at dække et smukt og indbydende bord, som de fint foldede servietter. 

Er du vært for den store jule- eller nytårsfest, har vi derfor fundet et par idéer til de flotteste servietter, så dine gæster vil føle sig godt modtaget ved bordet. 

Juletræ til julemiddagen

Det elegante juletræ er perfekt til at byde dine gæster velkommen ved julebordet.

Den smagfulde skrue 

Skruen eller snurretoppen ser både klassisk og stilfuld ud og vil helt klart skabe elegance på middagsbordet til både jul og nytår. 

Krone med velkomstblomst

Der findes næsten ikke en finere modtagelse ved bordet end en fint foldet krone med en lille velkomstblomst. Skal servietterne have et mere julet udtryk, kan du nemt udskifte tulipanen med en lille juledekoration. Vælg eventuelt en lille grøn gren af eucalyptus, kristtjørn eller gran.

En sofistikeret lille rose

Et alternativ til de friske blomster, kan være at folde en lille rosenknop. En rød julerose vil uden tvivl klæde julebordet, mens en mere festlig farve kan skabe god stemning ved nytårsbordet. 

Blomsterdekoration midt på bordet

I stedet for den klassiske model med en serviet på hver tallerken, kan du også samle alle servietterne i en dekoration midt på bordet. Her er servietterne rullet og sammensat med lidt grønne blade, så de ligner en fin blomsterbuket. 

All dressed up 

Når du alligevel selv er trukket i det fineste puds, hvorfor så ikke iklæde bordet det det samme. En butterfly er både fiks at lave og ser raffineret ud på tallerkenen. Den eksemplariske røde tager fint imod julegæsterne, mens den sorte ser skarp ud til nytåret. 

Et fint kort til gæsterne 

Byd gæsterne velkommen med en lille seddel i den pænt foldede serviet. På kortet kan du vælge at skrive et lille julevers, en sjov leg til nytårsfesten, information om dagens menu eller et helt enkelt bordkort. 

Den nemme foldning 

Er du ikke den store serviet folder, skal det ikke holde dig fra at lave nogle flotte og indbydende servietter. Rul eller fold servietterne ganske enkelt og brug i stedet fint bånd, natur og lignende til at pynte servietterne med. 

God fornøjelse! 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter