Gennemført luksus, formidabel udsigt, og komfortabel minimalisme. Sådan kan konceptet for designhotellet STAY Copenhagen på Københavns attraktive havnefront kort beskrives. Hér, i penthousen på 6. sal, bor direktør Jeanette Friedrichs. Hun har lejet sig ind for et år, mens hun og kæresten venter på, at deres nybyggede hus ved Furesøen bliver færdigt.

Og hvilket sted at fordrive ventetiden. Den 140 m2 store New Yorker-inspirerede lejlighed består af ét stort atelierrum, badeværelse og to altaner.

Panoramavinduer fra gulv til loft følger den HAY-møblerede og perfekt farveafstemte lejligheds form, og udsigten over Københavns Havn er mageløs.

- At bo i disse skønne omgivelser, midt imellem himmel og hav, er lige min stil. Jeg er vild med det her store åbne alt-i-et rum med køkken, spisestue, stue og soveværelse uden skillevægge og med badeværelse placeret bagerst i midten mellem entre og sengeafsnit. Det er skønt at kunne bevæge sig uden at støde ind i noget, griner Jeanette Friedrichs.

Her i juletiden er lejligheden smukt og enkelt pyntet i sort, hvid og dyb lilla - og gerne med lidt glimmer. For når rammerne er så gennemført minimalistiske, må juleudsmykningen naturligvis matche, også selvom det måske betyder utraditionelle løsninger for Jeanette Friedrichs.

- Adventskransen er lavet af laurbærblade, og i år har den, ligesom juletræet, måttet gennemgå en større forvandling fra naturlig grøn til spraymalet sort. Jeg havde lyst til at prøve noget nyt denne jul. Det ene må jo passe til det andet.

© Kristian Septimius Krogh

Minimalistisk jul på designhotellet

Et sortmalet juletræ og glimtende lilla pynt er centrale juleelementer i Jeanette Friedrichs’ gennemført farvekoordinerede lejlighed på det eksklusive designhotel STAY Copenhagen i Københavns Havn.

18. november 2011 af Lise Septimius Krogh

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter