© Istock

Her er julens bedste værtindegaver

Ikke for lille og ikke for stor. Ikke for dyr og ikke for billig. Hvordan finder du den bedste værtindegave til kvinden, der har inviteret til juleaften? Vi guider her.

15. december 2016 af Kathrine My Poulsen

Tak til værtinden

Perfekt stegte ænder, brunede kartofler, pyntet træ og et smukt dekoreret middagsbord. Din værtinde har haft nok at se til for at skabe de perfekte rammer for en hyggelig og stemningsfuld juleaften. Med alt det arbejde hun har lagt for dagen, er der god grund til at vise sin taknemlighed med en lille erkendtlighed. Vi guider dig til de bedste værtindegaver lige her.

© Istock

1. Chokolade-nydelse

Der er som regel mange muligheder for, at få fyldt konfekt-depoterne op i løbet af julemåneden, men chokolade er aldrig en dårlig gaveide. Æsken her er fra Økoladen, og inderholder ni chokoladedesserter med orangemarcipan, nougat og mandel. Alt chokolade fremstilles i hånden i den lille, økologiske chokoladefabrik - og den kan sagtens holde sig til januar. Så kan værtinden jo tage æsken frem og nyde den gode chokolade mens hun mindes jeres juleaften.

Æsken kan købes på Økoladens hjemmeside her, eller hos forhandlere landet over.

© Økoladen

2. Blomster med lang holdbarhed

En buket blomster - mere klassisk bliver det næste ikke, når vi taler om værtindegaver. Til forskel fra almindelige buketter, der ofte falmer alt for hurtigt, tilbyder blomsterfirmaet, Queen kalanchoe-buketter, som med garanti står smukt i mindst 3 uger. En buket, som værtinde kan glæde sig over langt ind i januar.

Du kan købe de fine blomster på Queens hjemmeside her. Buketter og blomster forhandles også i en række supermarkeder og havecentre landet over. Find en forhandler nær dig, på Queen.dk

© Queen

3. Stearinlys med god samvittighed

Duftlys i fin indpakning er en perfekt stemningsskaber og en oplagt værtindegave. Desværre er almindelige stearinlys fyldt med skadelige stoffer og de udsender skadelige partikler, der ikke er godt for indeklimaet. Heldigvis har Ravnsborg lavet et udvalg af rene soyalys - helt uden parabener, farve, hærder, animalsk fedt, stearin og UV-hæmmer. 

Lyset her, er i glas med bambuslåg - og helt uden kunstig kemi. Det kan købes på Ravsnborgs webshop her til 130 kr. 

© By Ravnsborg

4. Skrub og forkæl

Er der noget, man har brug for efter en lang dag i køkkenet og en aften på høje hæle, er det selvforkælelse med et afslappende bad. Til det kreerer Badeanstalten de lækreste sæber, skrubs og olier. I denne gaveæske er samlet tre saltskrubs, som fjerner døde hudceller, stimulerer blodcirkulationen og plejer huden; én med roser og koldpresset mandelolie, én med udtræk af blå kamille og én med solbærkerner og appelsin. 

Badeanstalten henviser til forhandler nær dig på deres hjemmeside her.

© Badeanstalten

5. Serveringsbakke

HAY har skabt denne fine bakke, der både er funktionel og dekorativ. Den fås i to farver - en "gold finish" og en "rainbow" - begge er lavet af rustfrit stål og kan passende bruges af værtinden, når julelækkerierne skal serveres - eller som dekorativt fad i hjemmet.

Bakken kan købes i HAY-butikker samt i HAY Minimarket og koster 229 kr. Se mere på HAY Minimarket her.

© HAY Minimarket

6. Marmorkrukke

En fin lille krukke, der kan gemme på alt fra smykker til guldkarameller - den kan jo fyldes op med sidstnævnte, inden den overrækkes til værtinden. Krukken målet 10 x 10 x 7 cm og fås også i sandsten i flere farver.

Kan købes på Magasin.dk

© Magasin

7. Planter på en helt ny måde


Hvorfor ikke overraske værtinden med en helt ny og kreativ måde, at dekorere hjemmet grønnere på. Planteplaneter er et japansk inspireret ophængningssystem af planter, og består af forskellige sukkulenter som vokser på en lille planet af jord. Planteplaneten kan bruges som alternativ til en stueplante, som vinduesophæng, ophæng på møbler osv. 

Der findes mange forskellige former, størrelser og farvenuancer - find din favorit lige her.

© Planteplaneter

8. En gave, der varer længe

Et abonnement til et magasin er en gave, der med garanti bliver husket - den lander nemlig i postkassen hver måned og skaber glæde hos modtageren.

Er din familie boliginteresseret, kan du give et abonnement på BO BEDRE, hvor du får masser af overblik over de nyeste design, boligrepotager fra ind- og udland og lækre opskrifter.

Du kan købe et gavekort til BO BEDRE eller et valgfrit magasin lige her

© Benjamin

9. Finere flasker

Gamle ølflasker og sodavandsflasker er både dekorative og brugbare. Du kan finde brugte flasker hos mange antikvitetsbutikker og genbrugsbutikker - eller på nettet. Find eksempelvis en gammel brun ølflaske med patentprop, som denne. Har du tid og lyst kan du jo fylde den med hjemmelavet saft, snaps eller andet hjemmebrug.

Denne flaske kan købes på detkreativekontor.dk. Den har fået en ny gummiring og er derfor nu i rigtig fin stand. Pris 30 kr. 10. En tur i teateret

Hvad med at sende den gæstfrie vært en tur i teateret? Der er et væld af spændende oplevelser på de skråbrædder - fra gamle klassikere til eksperimenterende forestillinger. På Teaterbilletter.dk kan du selv vælge gavekortets beløb og enten printe det selv, eller få det tilsendt med posten. Så er det bare op til værtinden, at beslutte sig for genre og teaterhus.

Køb på Teaterbilletter.dk

© Odense Teater

Måske er du interesseret i...

Andre læser