juledekoration jul gran mos eucalyptus
© Andreas Mikkel Hansen

9 der hitter – blomsterdesignerens julefavoritter

Blomsterdesigner Annette von Einem elsker alle slags planter – men op til jul, er der nogle, hun holder mere af, end andre.

14. december 2017

Når man laver en juledekoration er udgangspunktet naturligvis at lave noget, der er smukt – men man bør også have i tankerne, at den gerne må være lidt praktisk. Det vil sige, at man fx vælger gran, der ikke begynder at drysse efter et par dage i stuens varme. Eller at man bruger grønt, der holder sig flot, også efter at det er tørret ud.

Annette von Einems favoritter til juledekorationerne

  • Eucalyptus grene - de har en skøn blå/grå farve og tørre så fint . De fås i mange typer. Smukke i kranse og i buketter.
  • Eucalyptus bærgrene - disse bær grene giver en fin kontrast til de runde blanke julekugler.
  • Pudemos - giver et roligt punkt i dit dekorationsarbejde, og du kan med held finde det i skoven.
  • Lange fyrnåle - min absolutte farvorit - de er enkle og elegante, skønne og nemme, at gøre julede med skinnede juleglimmer  eller -glitter
  • trold fyr grene - er let, legende og elegant og tilfører en smuk effekt i enhver juledekoration eller buket. Bonus er, at når den tørrer, så drysser den ikke, men toner blot mere grålig og smukt op i farven.
  • Lauv-grene - så fine i farven og mosset på grenene så delikat
  • Kallanchoe blade – lækker blad med en blød ruskind/velour overflade, der markerer sig markant og grafisk i ethvert julearbejde.
  • Husløg – En juleklassiker. De holder sig friske og fine hele julen, og er du heldig kan de plantes ud i foråret.
  • Nobelis gran - er den gang jeg bruge til mine juledekorationener, og som juletræ hjemme. Elsker farven, og den drysser ikke som alle andre gran typer.
juledekoration jul gran mos eucalyptus sukkulenter
© Andreas Mikkel Hansen

Annette von Einem

Den internationale blomsterdesigner Annette von Einem deler ud af sit smukke juleunivers, og giver ideer til blomster i vaser, kalenderlys og udendørslanterner, der klæder boligen på til jul hele december. Inspirationen er hentet i naturens materialer, og materialer, der også markerer sig moden, som kork, træ, guld og den mørke grønne farve.

– Jeg elsker alle naturmaterialer og det er dem jeg griber efter hvert år, når jeg skal finde min julestemning. Min jul starter allerede i senefteråret, og det er ofte efter en skøn gåtur i skoven, hvor jeg får fyldt alle lommer og hænder med kogler, grene, at det er det, der sætte julen og juleideerne i gang, forklarer Annette von Einem.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter