Familien flyttede til Toscana for at leve mad-drømmen ud

Anna flyttede med mand og børn til Toscana og startede firmaet Made by Mama, der sælger delikatesser og livsstilsprodukter fra Italien. Få hendes bedste tips til ægte italiensk (langsom) livsstil.

7. september 2017 af kommerciel redaktion for Made by Mama

De savnede tid - Anna og familien – tid til at være sammen i hverdagen. For med karrierejobs og børn var der fuld fart på. Derfor tog Anna og hendes mand Morten i 2012 en vild beslutning og skiftede det hektiske liv i Danmark ud med en bjergskråning i Toscana.

I dag, 6 år senere, bor familien der stadig - og det er der en grund til. De har formået at kombinere kærligheden til italiensk mad og livsstil med familielivet og karrieren. Anna driver nemlig firmaet Made by Mama, der sælger italienske kvalitetsprodukter, som er som er designet og udviklet i tæt samarbejde med producenter, som er nøje udvalgt af familien selv.

- Det startede med, at vi skulle lave olivenolie af de træer, vi har udenfor huset. Jeg blev enormt fascineret af hele processen. Du høster, bringer dine oliven til møllen og to timer senere har du den fineste olivenolie. Det satte gang i en masse ideer til andre ting, jeg kunne kaste mig over, siger Anna.

- Made by Mama handler om kærlighed og passion, kvalitet og originalitet, respekt og håndværk. Og om at realisere sine drømme. Bag hvert eneste produkt står mennesker, der brænder for deres håndværk. Lige fra Francesco som laver skærebrætter og vores fantastiske pastamand Giuseppe, til vores små producenter af parmesanost og balsamico. Vi kender de mennesker, der har slynget honningen, høstet de gode oliven og jagtet trøflerne, fortæller Anna.

- Vores skærebrætter er lavet af oliventræer og er alle unikke. Vi skaber dem ud fra træets form og jeg kan godt lide, at de har personlighed. Jeg anretter tit bruchetta, ost eller skinke på dem, fortæller Anna.

Kærlighed på italiensk

Anna har altid været vild med Italien og især Toscana, så det var en drøm der gik i opfyldelse, da familien flyttede.

- Min mand Morten skulle dog lige overbevises om, at vi kunne falde til i Italien. Folk har ikke så travlt hernede. Det skal man altså lige vende sig til, når man kommer fra en travl hverdag i Danmark. Vi kunne heller ikke andet italiensk end 'ciao', 'si' og 'arriverderci'. Vi havde nok haft godt af en tur på sprogskole, griner Anna.

Familien tæller ud over Anna og Morten også børnene Carl Frederik på ni år, Leonora på seks og Elisabeth på to. Så der er nok at se til i hverdagen.

- Made by Mama startede som et hobbyprojekt for mig, men det bliver større og større. Vi får flere og flere produkter i webshoppen, og det er blevet en passion på fuldtid. Så jeg involverer børnene så meget som muligt. I Italien er der ingen SFO efter skole, så ungerne er mere hjemme end i Danmark. De hjælper lidt til i firmaet, for eksempel med at pakke varer ud - og de synes, det er sjovt at være med, siger Anna.


Mit dukkehus i Toscana. Sådan beskriver Anna familiens traditionelle, italienske hus. 

- Da vi så huset første gang, blev vi forelskede. Det trængte til en kærlig hånd og var ret groet til. Det var en ældre dame, der boede i huset og gerne ville flytte til en større by i nærheden. Hun kunne godt lide tanken om, at sælge det til en familie, der ville bruge det som et hjem, fortæller Anna.

Annas favoritter til det italienske køkken

1. Vores økologiske jomfru olivenolie er uundværlig i mit køkken. Jeg bruger den til alt. Salater, til at stege i, over grillet kød og på pasta med friske tomater, når aftensmaden skal være hurtig. Når man først har prøvet ægte jomfru olivenolie, så kan man ikke undvære det.

2. Vores balsamico fandt vi efter fire års intensiv søgen. Den har samme konsistens som sirup og er sødmefuld men har også eddikens spidse smag. Jeg spiser den sammen med jordbær og is eller over supper, og den giver lige kødsovsen lidt mere dybde i smagen, så den bliver helt perfekt.

3. Pasta – Pasta er jo ikke bare pasta! Vores pasta er tørret ved lave temperaturer over fem dage, så det gode fra hveden bevares, og størstedelen af stivelsen koges ud af pastaen, så den ligger knap så tungt i maven. 

4. Vores økologiske citronolie er det mest populære produkt, vi har, og jeg endnu ikke mødt nogle, der ikke elsker denne citronolie. Den gør det ud for en dressing, er perfekt til fisk, salater, pasta eller bare over brød.

5. Vores trøffelsmør er sammen med pasta Trenette verdens nemmeste og lækreste mad! Den reder mig når jeg er presset, men stadig gerne vil gøre mig umage og servere noget lækkert for dem, jeg holder af.


Husets oprindelige køkken fik en mini-makeover, da familien flyttede ind, men stilen er bevaret i rustik italiensk landstil ligesom resten af huset. Anna tager gerne børnene med i køkkenet og laver mad, for at få mere tid sammen med dem.

- Børnene vil jo gerne være med, og hvis du giver dig tid til lige at vise, hvordan de skal gøre, så går det fint – uden at der bliver skåret nogle fingre af, griner Anna.

Livretten - der tager 5 minutter

Hvis det skal gå hurtigt med aftensmaden hos Anna, så er favoritten pasta med trøffelsmør.

- Det er et hit hos børnene og er på mange måder indbegrebet af Italien. Simpelt, gode råvarer og pasta! Trøfler er en luksus i hverdagen, som hele familien er kommet til at holde af. En skefuld trøffelsmør vendt rundt i friskkogt pasta - det smager så lækkert. 

Find opskriften og køb de lækre råvarer hos Madebymama.dk

Måske er du interesseret i...

Andre læser