© iStock

Dette kan du gøre for at undgå brune avocadoer

Her kan du læse om den ultimative test af metoder til at undgå brune avocadoer. Der gås videnskabeligt til værks, og alt fra citronsaft til isbad tages i brug. Det bedste trick viser sig at være ... ret enkelt.

4. januar 2017 af Mette Nexmand

Test: Hakkede rødløg, citronsaft, olivenolie, isbad ...

Vi indrømmer – dette er et såkaldt 'first world problem', men ikke desto mindre optager det mange af os, der elsker avocadoer: Hvordan bevarer man avocadokødets dejlige grønne farve, når den er skåret over og skal bruges igen senere?

Food 52 er et madsite, som er gået videnskabeligt til sagen med en meget grundig test af forskellige tricks, som internettet kunne diske op med
Her er de metoder, som er afprøvet :

  • Man placerer avocadoen i en beholder med hakkede rødlæg
  • Avocadoen pensles med citronsaft
  • Pensling med olivenolie, ekstra jomfru
  • Kog de halve avocadoer i et minut og smid dem i isbad
  • Pensling med kokosolie
  • Skær skrællen af avocadoen, skyl den under koldt vand, og læg den på et stykke køkkenrulle i fire timer.

Og resultatet:

Resultatet er ... lidt forstemmende, især for alle jer, der er faldet for internettets overflod af tips og tricks: De metoder, som virkede bedst, rødløg og citronjuice, var stadig ringere end den ultimative: Gør intet!
Det allerbedste råd, vi kan give, er at lade avocadoen være i fred i en lukket beholder, indtil den skal bruges. 
Læs mere om de forkellige eksperimenter her
Pensling med olivenolie er et af de tricks, som er testet her.
Pensling med olivenolie er et af de tricks, som er testet her. © Food 52
© Food 52

Måske er du interesseret i...

Andre læser